Felvidék

Mészáros András két góljával nyert a Csíkszereda


A felvidéki csatár már három gólnál jár a román másodosztályban.

A legutóbbi fordulóban az FK Csíkszereda második ligás labdarúgócsapata kétgólos előnyről bukott meccset az újonc Bákói Aerostar ellen - Mészáros akkor egy gólt szerzett. Ezúttal a második helyen álló Temesvári ASU Poli volt az ellenfél.

A komáromi csatár már az első félidőben is betalált, de nem adták meg a gólt a játékvezetők: A 43. percben Mészáros betalál a temesváriak kapujába, de a játékvezetők érvénytelenítik, mivel az előtte levő labdaszerzést szabálytalannak minősítették, írja társoldalunk, az erdélysport.hu.

A szünet után aztán jött az érvényes találat is: A 62. percben Marronet elkaszálják ketten is, húsz méterről szabadrúgást végezhet el az FK. Bor Dávid áll a labda mögé és remekül találja el a labdát, amely a felsőlécen csattan, a kipattanó pedig a felvidéki Mészáros Andrásé, aki nem hibázik és a kapuba gurította.

A korábban Dunaszerdahelyen is szerepet kapó csatár ez után is többször helyzetbe került és egy gól is összehozott még: A 82. percben Eder remekül passzolt két védő között Bornak, aki megindult a labdával a kapu felé, de megpattant a labda és úgy tűnt mintha az ellenfél megszerezné, amikor Mészáros megjelent, megszerezte a játékszert és a jobb alsóba lőtt eldöntve a három pont sorsát.

Liga 2: FK Csíkszereda - Temesvári ASU Poli 2:0 (0:0)

Liga 2: FK Csíkszereda - Temesvári ASU Poli 2:0 (0:0) Gólszerző: Mészáros (63., 82.)

A hazaiak kapuját a szintén felvidéki születésű Ribánszki László védte.

Románia II. Liga, 6. forduló

FK Csíkszereda-Temesvári ASU Poli 2–0 (0–0)
Gólszerző: Mészáros (63., 82.)

FK Csíkszereda: Ribánszki – Takács, Palmeș, Apró, Marrone – Savin, Eder (Csürös 90.), Szondi (Bara 46.) – Mészáros (Schieb 87.), Rotar (Botorok 78.), Bauza (Bor 46.).

Fotó: fkcsikszereda.ro