Felvidék

Szarka gólt lőtt, Priskin meghúzódott


A Kaposvári Rákóczi Szarka Ákos góljával győzte le Priskin Tamás csapatát, az ETO FC Győrt.

A hazaiak leginkább pontrúgások után tudtak veszélyeztetni az első félidőben. Egy szabadrúgás után szerezték meg a vezetést is. Balázs Zsolt ívelését Hadaró lőtte el kapásból. A nem túl jó lövésbe Ur fejelt bele, így a labda végül a kapuba került. A szünet előtt a vendégek komáromi születésű csatára, Priskin Tamás meghúzódott, így cserélni kényszerült a Győr.

A második félidőben Szarka növelhette volna csapata előnyét, de Gundel-Takács kivédte a ziccerét. A másik oldalon Lipták fejelt le egy felívelt labdát, ami után Vashkeba tudott egyenlíteni. A hosszabbításban a korábban Komáromban is megforduló Varjas Zoltán megindulása után Szarka Ákoshoz passzolt, aki a kapufa segítségével megszerezte a győztes gólt.

Merkantil Bank Liga 21. forduló:

Kaposvári Rákóczi FC–WKW ETO FC Győr 2-1 (1-0)
Kaposvár, zárt kapuk mögött, v.: Gaál (Kulman, Vörös)
Gólszerzők: Ur (31.), Szarka (95.), ill. Vashkeba (84.)
Sárga lap: Szakály A. (52.), Szarka (86.), Bíró (87. - a kispadon)

Kaposvári: Pogacsics (Laky 62.) - Nagy J., Ur, Nagy T., Hadaró (Szabó A. 77.) - Gál - Szederkényi, Szakály A., Erdei C. (Bíró D. 90.), Balázs Zs. (Varjas Z. 60.) - Szarka
ETO: Gundel-Takács - Kovács K., Lipták, Temesvári, Kerkez (Fejes, 42.) - Bagi, Kiss M. (Farkas B. 58.) - Sipőcz (Vitális 58.), Berki, Májer M. (Erdei M. 94.) - Priskin (Vashkeba 42.)

Fotó: facebook.com/kaposvarirakoczifc; Lang Róbert