Felvidék

Lakatos Rita: El tudtam engedni magam a pályán


A magyar női kézilabda-válogatott 26-24-re legyőzte Románia csapatát a dániai Európa-bajnokság középdöntőjének hétfői játéknapján, Koldingban, ezzel eldőlt, hogy ötödik helyen zárja a csoportját.

A magyarok a csoportkörben legyőzték Szerbiát, viszont Horvátországtól és a világbajnok Hollandiától, majd a középdöntőben szombaton Németországtól is kikaptak. Az már a hétfői meccs előtt eldőlt, hogy a román és a magyar együttes sem juthat tovább a II. csoportból, vagyis nem játszhat helyosztót.

A találkozón a sérüléséből felépülő és a keretbe visszakerülő dunaszerdahelyi Lakatos Rita remek teljesítményt nyújtott. A kézilabdázó jól irányította a magyar válogatottat és 5 gólt is dobott. Az imelyi Szöllősi-Zácsik Szandra 4 gólt lőtt.

Női kézilabda Európa-bajnokság, középdöntő, II-es csoport:

Magyarország-Románia 26-24 (13-14)
Kolding, v.: Mitrovic, Kazanegra (montenegrói)

Magyar gólszerzők: Schatzl 7, Lakatos 5, Szöllősi-Zácsik 4, Klujber 3, Kovacsics 2, Helembai 2, Lukács 2, Háfra 1

Hetesek: 3/2, illetve 3/2
Kiállítások: 4, illetve 6 perc

„Hirtelen helyzet volt, hogy visszakerültem a csapatba, de úgy gondoltam, itt a lehetőség, és próbálok a lehető legtöbbet megtenni azért, hogy megmutassam, miért vagyok itt. Úgy érzem, ezúttal el tudtam engedni magam a pályán, és a korábbi görcs is elmúlt" – olvasható Lakatos Rita nyilatkozata a Nemzeti Sporton. "A nehéz pillanatokban is tudtuk, a másik ott van mellettünk, és segíteni fog, ez volt a kulcs.”

A magyar együttes kedden 20.30-tól a hétszeres Európa-bajnok Norvégia ellen zárja szereplését a dániai tornán.

Fotó: facebook.com/kezivalogatott