Felvidék

Győzelemmel búcsúzott 2020-tól a DAC


A Fortuna Liga utolsó idei fordulójában a Dunaszerdahely a szenicei csapatot fogadta a MOL Arénában.

A hazaiaknál visszatért a csapatba az eltiltását letöltő Cesar Blackman, így Bernd Storck újra a megszokott négyvédős rendszerben küldte pályára csapatát. A balhátvéd Dominik Kružliak volt. A támadósorban a Rózsahegyen fontos gólt szerző Ramirez újra ott volt, Nicolaescu pedig a kispadon kezdett. A vendégeknél kezdő volt a korábbi DAC-játékos, Šimčák és Asanović, a cserekapus pedig a szintén ex-szerdahelyi Slančík volt.

A találkozó elején sorra jöttek a kisebb lehetőségek mindkét oldalon, a 20. percben pedig már egy nagy bravúrt is láthattunk. Egy szöglet után Asanović próbálkozását védte szépen Jedlička. Jött a válasz a másik oldalon, Ramirez távolról tüzelt szépen, de Fryšták is nagyot mentett.

A félidő vége felé Ramirez került újra helyzetbe Kalmár passza előtt, de ez is kimaradt, míg egy veszélyes szenicei támadásnál Beskorovainyi mentett nagyot.

A félidőben Fábryt Nicolaescu váltotta. Az 51. percben Divković indította jól Nicolaescut, aki a bal oldalon üresben indult meg, középre tette a labdát, ahol egy védő beleért, de a játékszer így a kapu torkában helyezkedő Divkovićhoz került, aki az üresen érkező Kalmár elé passzolt, a csapatkapitány pedig ekkora ziccert sosem hibázna el, 1-0. Elsőre lesgyanús volt a gól, de a védőről került Divkovićhoz a labda a kapu előtt, így nem lehetett szó lesről.

Aktívak voltak a dunaszerdahelyiek Ramirez többször is helyzetbe került, de Divković és Nicolaescu is belőhette volna a másodikat közelről. Utóbbinak ez távolabbról sikerült. A 72. percben egy szöglet utáni lecsorgót kapásból lőtt el a moldáv csatár, a labda pedig szépen a hosszú alsóban kötött ki, 2-0.

Balić jó megindulása jöhetett volna a harmadik, de a horvát csak az oldalhálót találta el. Nem sokkal később Blackman lőtt közelről, de Fryšták lábbal szögletre mentett. Ramirez továbbra sem vesztette el lövőkedvét, távolról nem sokkal lőtt mellé a 84. percben. A vendégek nem adták fel, Gallovič lövésénél nagyott védett a DAC kapusa. A hosszabbításban Andzouana passza után Kalmár lőtt, de Šimčák blokkolt. A szögletre már nem volt idő, a DAC győzelemmel zárta a Fortuna Liga őszi szezonját.

A sárga kékek 18 forduló alatt 39 pontot gyűjtöttek, 12 győzelmmel, 3 döntetlennel és 3 vereséggel. Bernd Storck csapata a második helyről várhatja a tavaszi folytatást.

Fortuna Liga, 18. forduló:

FC DAC 1904-FK Senica 2-0 (0-0)
MOL Aréna, zárt kapuk mögött, v.: Očenáš (Bednár, Vorel)
Gólszerző: Kalmár (51.), Nicolaescu (72.)
Sárga lap: Blackman (86.) ill. Yenne (66.), Kopečný (74.)

DAC: Jedlička - Blackman, Müller, Beskorovainyi, Kružliak - Fábry (46. Nicolaescu), Njie, Balić - Divković (Andzouana 77.), Ramirez, Kalmár
Szenice: Fryšták - Kopečný, Asanović, Nemec, Šimčák - Gallovič, Addo (Niarchos 87.) - Yenne, Piroska (Duda 77.), Košťál (Fotr 69.) - Malec (Mašulovič 87.)

Fotó: facebook.com/fcdac