Felvidék

Hét góllal és győzelemmel zárta az évet Lakatos Rita


A Váci NKSE dunaszerdahelyi irányítójával a soraiban szerdán Érden zárta a 2020-as évet.

A váciak nem kezdték túl jól a mérkőzést, a 9. percben már 6-1-re vezettek a hazaiak. Az első félidő végére ugyan csökkent a különbség, de még mindig az Érd vezetett, 16-14-re.

A szünet után feljavultak a vendégek és meg tudták fordítani az eredményt. Az 52. percben Lakatos Ritát 26-29-nél kiállították, de az 55. percben már ő növelte csapata előnyét négy találatra. A felvidéki irányító a hajrában még egyszer beköszönt az érdieknek és végül 48 percet a pályán töltve 7 góllal csapata második legeredményesebb játékosa lett. A Vác 30-34-re győzött az év utolsó bajnokiján.

Lakatos a meccs utáni sajtótájékoztatón elmondta, hogy szörnyen kezdték a mérkőzést és egy nyögvenyelős győzelmet arattak: "Ha jól emlékszem volt 10-4-is az állás és ezért nagyon nehéz volt megfordítanunk ezt a meccset. Úgy gondolom, hogy a 30-34-es eredmény mutatja, hogy végig problémánk volt az érdi védekezéssel. Viszont büszke vagyok a csajokra, hogy így sikerült megfordítanunk a mérkőzést és egymásért küzdve a támadást összszedtük valahogy és sikerült győznünk. De szeretnék gratulálni az Érdnek, mert nagyon nehéz dolgunk volt."

K&H női kézilabda liga, 20. forduló

Érd-Váci NKSE 30-34 (16-14)
Érd, zárt kapuk mögött. V.: Bóna, Földesi

Érdi gólszerzők: Paróczy 13 (5), Szabó K. 6, Kopecz 4, Fekete B. 4, Walfisch 2 (2), Mézes 1
Váci gólszerzők: Hámori 11, Lakatos 7, Radosavljevic 4, Szabó L. 4 (1), Helembai 3, Kácsor 2, Aron 1, Diószegi 1, Szeberényi 1

Fotó: Facebook, Lakatos Rita FanClub