Felvidék

"Úgy készülök, hogy a tavaszt mindenképpen a DAC-ban töltöm"


A dunaszerdahelyiek csapatkapitányával, Kalmár Zsolttal a Nemzeti Sport készített hosszabb interjút.

A 25. válogatottsága előtt álló középpályást a boldog gyerekkorról, németországi tapasztalatokról, a Dunaszerdahelyen betöltött csapatkapitányi tisztségről, bizonyítási vágyról és a Kalmár I, Kalmár II duóról is kérdezték. 

Kalmár Zsolt Győrből indult, majd fiatalon a Bundesliga 2.-be feljutó RB Leipzighez igazolt. Itt a kevés lehetőség miatt előbb Frankfurtba, majd a Bröndbyhez került kölcsönbe, majd jött a szerdahelyi vendégjáték: "A lipcseiek először egy évre adtak kölcsön, én is úgy gondoltam, ha letelik a megállapodás, váltok. Ehhez képest még mindig itt vagyok, és ma már kijelenthetem, életem legjobb döntése volt, hogy az első idény után nem mentem el. Folyamatosan megkapom a lehetőséget, másfél éve a csapatkapitányi karszalagot is én viselhetem. Azt szoktam mondani, hogy a Dunaszerdahely a „kis Lipcse”. A körülmények kiválóak, a klubfilozófia nagyon tetszik, legalább annyira, mint az a támadófoci, amit játszunk. Három és fél esztendeje már, hogy itt vagyok, azóta rendre fejlődik a csapat, örömmel tölt el, hogy ennek a folyamatnak én is részese lehetek."

A sárga-kékek csapatkapitánya kifejtette, hogy rengeteg mindent kapott Dunaszerdahelyen. "Mindent megkaptam ahhoz, hogy felépítsem magam. Kétszer bajlódtam súlyos sérüléssel, a klub végig mellettem volt. Nem csoda, hogy a szívemhez nőtt a DAC és mindaz, ami körülveszi. Ha úgy hozza az élet, hogy egyszer elmegyek, nehéz pillanatokat élek majd meg... Mindig hálás leszek azért, hogy Dunaszerdahelyen újra futballistának érezhettem magam. Nem utolsósorban a drukkereknek köszönhetően! Óriási élmény ilyen szurkolótábor előtt játszani. Minden gól, minden győzelem elképesztő hatással van az emberekre. Volt, hogy Lipcsében negyvenezren foglaltak helyet a lelátón, ám az általuk teremtett atmoszféra semmi sem volt ahhoz képest, amit tízezer szerdahelyi varázsol. Ott a többség csendben üldögélt, itt mindenki felállva énekel. Már csak a szurkolóink miatt is szeretnénk végre megnyerni a bajnokságot!" – folytatta Kalmár.

A 25 éves futballista szerint bár nem ők az esélyesek, képesek lehetnek megfogni tavasszal a Slovant. A pozsonyiak öt ponttal állnak a csallóköziek előtt, de még egyszer az alapszakaszban és kétszer a rájátszásban is játszanak majd egymással. A góllövőlistát holtversenyben vezető Kalmár bele se mer gondolni milyen ünnepség venné kezdetét egy esetleges bajnoki cím után: "Atyaég, mekkora ünnep lenne Felvidéken, ha megelőznénk a Slovant!"

Arra a kérdésre, hogy benne-e van a levegőben, hogy még januárban klubot vált, Kalmár Zsolt így felelt: "A fociban bármi megtörténhet. Ugyanakkor nem tudok konkrét érdeklődőről, úgy készülök, hogy a tavaszt mindenképpen Dunaszerdahelyen töltöm. Van miért küzdeni: a már említett bajnoki cím mellett az is motivál, hogy a válogatottban is a maximumot nyújtsam."

A teljes interjút ide kattintva olvashatja el a Nemzeti Sport oldalán.

Fotó: felvidéksport.hu