Felvidék

Élvonalbeli csapatot győzött le a Somorja


A DAC egy hét múlva a Trencsén ellen kezd a Fortuna Ligában, most a szerdahelyiek farmcsapata legyőzte az AS-t.

Az STK a napokban jelentette be, hogy a DAC U19-es csapatának edzője veszi át a csapat irányítását. Michal Kuruc már az egész téli felkészülést végigcsinálta a somorjaiakkal, így nem volt meglepetés a kinevezése. Főleg annak fényében, hogy a Somorja a DAC farmcsapataként működik és több fiatal szerdahelyi is a kék-fehéreknél kap lehetőséget.

Szintén az STK-hoz kapcsolódó hír, hogy Böndi Ádám Újpestről, Nagy Zoárd pedig a Vasastól igazolt Somorjára. A két húszéves fiatal a téli felkészülést már a Felvidéken dolgozta végig. Böndi az Újpest harmadosztályú tartalékcsapatában 19 bajnoki találkozón összesen kétszer talált be, míg Nagy a Vasas kölcsönjátékosaként a Balatonfüredben tizenöt NB III-as mérkőzésen összesen kilenc gólt szerzett, írta meg a Fáy utca 58 Facebook-oldal.

A Somorja szombaton a Trencsén otthonában tartotta meg a bajnoki főpróbát. Az első lehetőséget a Trencsén dolgozta ki, de a kapufa megóvta Valach kapuját a góltól, a túloldalon pedig Leginus sarokkal vette be a hazai kaput. A trencsénieknek a második félidő elején tiznegyesből sikerült egyenlítenie. Ikoba kíméletlen végrehajtója volt a büntetőnek. A vendégek egy szép kontra végén Baez lövésével újra megszerezték a vezetést. A 76. percben Švec labdaszerzése és lövése után Baez újabb gólt lőtt a kipattanóból és végleg eldöntötte a találkozót. A végén a Trencsénnek még volt egy feje ami a felső lécen csattant.

Felkészülési mérkőzés:

AS Trenčín-FC STK 1914 Somorja 1-3 (0-19
Gólszerzők: Ikoba (47.) - büntetőből ill.Leginus (24.), Baez (55., 76.)
Sárga lap: Pires (53.) ill. Baez (72.)

Trencsén: Bergsen – Yem, Pires (Ramón 81.), Kapuadi, Mazanovský – Kmeť, Lavrinčík, Zubairu (Ibrahim 68.) – Gaži (Amoah 72.), Ikoba (Comvalius 72.), Ghali (Tučný 68.)
Somorja: Valach – Pančík, Kostas, Draško – Marič, Fujak – Nagy P. (Stašík 77.) – Švec (Böndi 80.), Baez (Veselovský 83.), Jančo (Bögi 70.) – Leginus (Boateng 80.), Rymarenko (Nagy Z. 70.)

A trencséniek pénteken is játszottak egy felkészülési mérkőzést, akkor 5-0-ra győzték le a Máriatöégyes (Dubnica nad Váhom) csapatát. Az ottani csapatuk így nézett ki: Šemrinec – Slávik, Križan (Ramón 85.), Šulek, Pirinen – Kadák (Gajdoš 60., Ibrahim 85.), El Mahdioui, Roguljič – Demitra (Amoah 77.), Čatakovič, Corryn

A Somorja legközelebb február 13-án lép pályára II. liga 16. fordulójában a Zsolna B-csapata ellen. A mérkőzést a MOL Akadémián rendezik 13:30-tól. A Trencsén egy nappal később, február 14-én 15:00-kor fogadja a DAC-ot. A meccs helyszíne egyelőre kérdéses. Amennyiben az átépített trencséni stadion megkapja a szükséges engedélyeket, akkor ott játszanak majd, ha viszont ez nem jön össze, Zsolnán rendezik az összecsapást.

Fotó: facebook.com/stksamorin