Felvidék

Győztes gólt lőtt a Fradi felvidéki játékosa az Euroligában


Az FTC női vízilabda-csapata Veronában játszott az Euroliga selejtezőjében.

 

Az első mérkőzésre pénteken 10 órától került sor. A Ferencváros ellenfele a spanyol CN Mataró volt. A spanyolok az első harmadban háromgólos előnybe kerültek és bár helyenként felcsillant a remény, a zöld-fehér hölgyek nem tudták ledolgozni a különbséget. A kiskövesdi Máté Zsuzsanna egy gólt szerzett, 12-8-nál.

Euroliga-selejtező, B-csoport, 1. forduló:

CN Mataró–FTC-Telekom Waterpolo 13-9 (4-1, 3-3, 2-3, 4-2)
Ferencvárosi gólszerzők:
Vályi 3, Tóth-Csabai, Illés, Muzsnay, Kuna, Máté, Pőcze 1-1

Péntek este már a kétszeres Euroliga-győztes orosz Kinef Krishi ellen ugrott vízbe az FTC. Az ötgólos Vályi Vanda vezérletével nagyon közel került a bravúrhoz a ferencvárosi csapat, de 34 másodperccel a vége előtt az oroszok megszerezték a győztes gólt. Máté Zsuzsanna ezen a találkozón is egy gólt szerzett, a harmadik negyedben volt eredményes.

2. forduló:

Kinef Kirishi–FTC-Telekom Waterpolo 15-14 (4-1, 3-3, 2-3, 4-2)
Ferencvárosi gólszerzők:
Vályi 5, Tóth-Csabai, Illés, Kövesdi 2-2, Petik, Máté, Valentin 1-1

Szombaton a házigazda Verona ellen ugrottak medencébe a fradisták és 12-11-es győzelmet arattak. A győztes gólt a csapat felvidéki játékosa szerezte emberelőnyből másfél perccel a vége előtt. Máté Zsuzsanna a második játékrészben is betalált, így végül két góllal zárt. Ez volt az FTC-Telekom Waterpolo női vízilabdacsapatának első győzelme az Euroligában.

3. forduló:

FTC-Telekom Waterpolo–CSS Verona 12-11 (1-3, 3-1, 3-4, 5-3)
Ferencvárosi gólszerzők: Muzsnay 3, Vályi 3, Tóth-Csabai 3, Máté 2, Illés 1

Vasárnap az utolsó mérkőzés előtt már biztos volt, hogy a Fradi nem juthat tovább a csoportjából, de ennek ellenére nagy kedvvel ugrottak medencébe a magyar hölgyek a CE Mediterrani ellen. A Ferencváros váratlanul nagy verésben részesítette spanyol ellenfelét, és megszerezte a harmadik helyet a csoportban. A negyedöntőbe jutás ugyan nem jött össze, de a tornán mutatott játék sokatmondó lehet a jövőre nézve – olvasható a Fradi.hu-n.

Fotó:facebook.com/fradivizilabda