Felvidék

Hivatalos: Argentin jobbhátvédet igazolt a DAC


A River Plate együttesétől érkező argentin hátvéd három és fél éves szerződést írt alá a Csallóközben.

Az argentin Luciano Vera végleg a DAC futballistája lett! A River Plate neveltje 2024. június 30-ig szóló kontraktust írt alá klubunkkal, miután a szerződtetésének papírmunkáját is sikerült lezárni – írja a DAC weboldala.

A védő kedden ünnepli 19. születésnapját. Vera 2020 végén érkezett először Dunaszerdahelyre, ahol először az U19-es csapattal készült, majd 2021 elején Somorján edzett, míg január közepétől már a Bernd Storck irányítása alatt tréningezett és három felkészülési meccsen pályára is lépett.

„Nagyon boldog vagyok, amiért létrejött az átigazolásom és hogy a DAC mezét viselhetem. Eddig kiválóan érzem magam itt, a csapattársak nagyon jól fogadtak. Bízom benne, hogy képes leszek segíteni a csapatot a céljai elérésének érdekében” – jelentette ki a 166 centiméter magas és 58 kg-os futballista, aki a védelem bal oldalán is bevethető.

„Luciano valamivel több mint két hete érkezett hozzánk. Erőnlétileg fokozatosan éri el a kívánt szintet, ám ami a tehetségét illeti, az első naptól láthatjuk, hogy ő egy olyan labdarúgó, aki nagyon érdekes lehet számunkra a jövőben. A védelem mindkét szélén képes futballozni, de időre és folyamatos játéklehetőségre van még szüksége, amit nálunk vagy Somorján meg is fog kapni. Az eddig látottak alapján kijelenthetem, hogy tényleg egy nagy tehetséggel gazdagodtunk” – nyilatkozta Veráról a DAC vezetőedzője, Bernd Storck.

Fotó: dac1904.sk