Felvidék

Braun góljával szerzett pontot a Somorja


A DAC farmcsapata a Zsolna B-t fogadta a MOL Akadémián.

Az STK kezdőjében többen is ott voltak a DAC keretéből: A védelem bal oldalán a fiatal argentín Luciano Vera kapott lehetőséget, a középpályán az amerikai Creighton Braun és Sebastian Nebyla játszott. A szintén a dunaszerdahelyiekkel szerződésben álló Jakub Švec is kezdő volt, ő azonban hivatalosan is a somorjaiaknál szerepel kölcsönben. Szintén a DAC kötelékében van Martin Rymarenko is, de ő már huzamosabb ideje a Somorja kölcsönjátékosa. A DAC U19-es csapatának játékosa, Bögi Ferenc, aki a közelmúltban kapott profi szerződést a sárga-kékeknél a cserepadon foglalt helyet. A zsolnai kezdőben is akadtak játékosok az első csapatból (Myslovič, Kaprálik, Sluka) valamint ott volt az a Bari Krisztián is, aki a több lehetőség reményében igazolt Zsolnára, de az A-csapatban egyelőre még nem kapott lehetőséget.

A mérkőzést jobban kezdte a hazai csapat, mégis a vendégek szereztek vezetést. A 9. percben Kaprálik szinte a semmiből talált be, 0-1. Ezt követően is a Somorjánál volt többet a labda, helyzeteket is sikerült kialakítaniuk, de gólt nem szereztek. A szünetben lehetőséget kapott Bögi Ferenc, aki Švecet váltotta. A második félidőben előbb Nebyla egyenlíthetett volna egy szöglet utáni szép lövéssel, de Belko védett. Néhány perccel később egy pontrúgás után jött az újabb lehetőség: Baez szabadrúgása után Rymarenko csúsztatta meg a labdát, amit a hosszú oldalon érkező Braun lőtt a kapuba, 1-1. Bár lehetőség még adódott a hazaiak előtt, újabb gól már nem született. A Somorja egy pontot szerezve vágott neki a tavasznak.

Szlovák másodosztály, 16. forduló:

FC STK 1914 Somorja-MŠK Žilina B 1-1 (0-1)
MOL Akadémia, v.: Papuča (Železňák, Poruban)
Gólszerzők: Braun (52.) ill. Kaprálik (9.)
Sárga lap: Kostas (49.), Vera (53.), Bögi (57.), Pančík (68., 86.), Baez (70.) ill. Capko (51.), Suľa (64.), Farský (75.)
Piros lap: Pančík (86.)

Somorja: Valach - Pančík, Marič-Bjekič, Kostas, Vera - Baéz (Jančo 86.), Braun, Nebyla - Švec (Bögi 46.), Leginus (Nagy Z. 86.), Rymarenko (Fuják 78.)
Zsolna: Belko - Suľa, Krkoška, Capko, Sluka, Farský, Myslovič, Holáň (Gomola 75.), Kaprálik, Jambor (Vaľovčin 75.), Bari (Tandara 86.)

Michal Kuruc a hazaiak edzője a lefújás után elmondta, hogy nem elégedett az eredménnyel, a játékkal viszont igen. Nem adtak sok lehetőséget az ellenfélnek, úgy érzi az STK végig jobban játszott és dominált. Ennek ellenére örül, hogy el tudták kezdeni a szezont és játékban felül tudtak kerekedni az ellenfélen, reméli, hogy ez a jövőben az eredményekben is megmutatkozik majd: "Jó játékosaink, jó karakterek vannak a csapatban. A felkészülési mérkőzések is jól néztek ki, örülök, hogy sikerült elkezdenünk valamit és fejlődni és, hogy jól fog folytatódni a szezon" – mondta Kuruc, aki a dunaszerdahelyi játékosok teljesítményével is elégedett volt.

A mérkőzés ide kattintva teljes egészében visszanézhető.

További eredmények:

FC Košice-MFK Tatran Liptovský Mikuláš 0-3
Partizán Bardejov-FK Poprad 2-1
Slavoj Trebišov-FK Dubnica nad Váhom 4-1

Fotó: facebook.com/fcdac