Felvidék

Megvan a nyolcadik is - Újra győzött a HC DAC


A HC DAC Dunaszerdahely hazai pályán fogadta a DHC Plzeň csapatát.

A Plzeň csapatában több koronavírusos fertőzöttet is találtak az utóbbi időben így az is kérdéses volt meg tudják-e tartani a mérkőzést. A csehek végül néhány fiatallal kiegészülve, három pozitív játékosuk nélkül érkeztek meg Dunaszerdahelyre, hogy le tudják játszani soron következő mérkőzésüket.

Kiegyenlített játékot hozott a meccs eleje. Mindkét csapat sok hibával játszott, nem sok gól esett az első percekben. A 10. percig mindössze hat gólt láthattunk, a vendégek vezettek 2-4-re.

A 12. percben Bugár Cintia gólja után először volt az előny a hazaiaknál, 5-4-et mutatott az eredményjelző. A sárga-kék csapat vezére ekkor támadásban Élő Beatrix volt, aki szokásához híven szép átlövésgólokat szerzett. Lassan aztán beindult Juhos Kata, aki hat góllal zárta az első 30 percet. E mellett Oguntoye védéseinek volt köszönhető, hogy el tudtak húzni a szerdahelyiek, a félidőben 12-8 volt az állás. A hazaiknál az ezúttal csak padon kezdő Bízik Réka, valamint Rajnohová Monika is kihagyott 1-1 büntetőt, míg a vendégeknél a háromgólos Galušková Linda volt a legeredményesebb.

A szünet után ismét jól kezdett Élő Beatrix, aki bő öt perc alatt háromszor is beköszönt. Bugár Cintia és Juhos Kata mellett Straka Mária kétszer is eredményes volt ez után, így a 39. percben 19-10-re vezetett a HC DAC.

Debre Viktor folyamatosan lehetőséget adott a fiatalabb generációnak is. Pénzes Mónika már az első játékrészben is pályára lépett, 40 perc eltelte után pedig Demeter Virág Orsolya és Mészáros Réka is lehetőséget kapott. A 44. percben megszületett az első értékesített hazai hétméteres is, Élő szépen ejtette át a vendégek kapusát, majd Straka újabb gólja után már tíz volt a különbség, 22-12.

Volt az tizenegy is, de 2-3 góllal tudták csökkenteni a távolságot a csehek. A hazaiak a kapusposzton is cseréltek, Oguntoye Viktóriát Oláh Bella váltotta, aki 1-2 perc elteltével be is mutatta első védését. Nem sokkal később Mészáros Réka feliratkozott a góllövők közé, majd Juhos Kata is belőtte nyolcadik találatát, így 25-15-nél visszaállt a tízgólos különbség. A vendégek egy időntúli hetessel zártak, ami a kapufán csattant, a hazaiak 28-19-re győzték le ellenfelüket.

A meccs legeredményesebb játékosa a 10 találatot szerző Juhos Kata volt, a vendégektől Galušková Linda 9-ig jutott, míg Élő Beatrix 8 góllal zárt.

A HC DAC sorozatban nyolcadik győzelmét aratta a bajnokságban és feljött a negyedik helyre. Bízik Rékáéknak viszont még így kevesebb mérkőzésük van, mint a MOL Liga többi csapatának. A sárga-kék hölgyek 10 mérkőzésen a 8 győzelem mellett 1 döntetlent és 1 vereséget jegyeznek, ezzel 17 pontot gyűjtöttek. A harmadik helyen álló prágai Slavia 13 találkozón 20 pontot gyűjtött. A csapat legközelebb február 17-én Olomoucban lép pályára

MOL Liga, 9. forduló:

HC DAC Dunaszerdahely-DHC Plzeň 28-19 (12-8)
Dunaszerdahely, v.: Kellner, Haščíková

Hazai gólszerzők: Juhos Kata 10, Élő Beatrix 8 (2), Bugár Cintia 3, Straka Mária 3, Rajnohová Monika 1, Pastorková Kristína 1, Mészáros Réka 1, Demeter Virág Orsolya 1

Fotó: facebook.com/hcdacofficial