Felvidék

Kalmár: Szerencsével szereztünk egy pontot


A DAC a Trencsénben játszott bajnokija után a klub honlapján Kalmár Zsolt és Bernd Storck értékelése is olvasható.

Kalmár azzal kezdte, hogy már a meccs előtt tudták, hogy nem lesz könnyű dolguk és az első félidőben nem is találtak fogást az ellenfelükön. Büszke azonban arra, hogy kétgólos hátrányból fel tudtak állni és bár azt érezte, hogy az egyenlítés után meg tudják szerezni a vezetést, sajnos újból ők kaptak gólt. Bár vesztettek két pontot, a Slovan döntetlenje miatt nem nőtt a különbség a két élcsapat között. A DAC csapatkapitánya így folytatta: 

„A második játékrész nagyon jó volt a részünkről, irányítottuk a játékot, rengeteg helyzetünk volt, de sajnos nem tudtunk betalálni. A hosszabbításban megítélt tizenegyesről azt mondta Taiwo, hogy jogos volt. Szerencsével szereztünk egy pontot, amivel azonban nem lehetünk elégedettek, mert mi mindegyik meccsen győzni szeretnénk. Azt gondolom azonban, hogy két jó képességű gárda találkozott, amelyek közül mindkettő a támadófutballt részesíti előnyben. Az új, 3-5-2-es felállásban az első tíz percben kerestük a helyünket, de ezután ráéreztünk a dolgokra. Jöttek a lehetőségek, amelyek közül egyet be kellett volna lőni. Ehelyett az ellenfél szerzett vezetést, majd nemsokára megduplázták az előnyüket. A második negyvenöt percre összekaptuk magunkat, sikerült kiegyenlítenünk, és akkor ismét azt éreztük, hogy képesek vagyunk megfordítani a találkozó menetét. Voltak is helyzeteink, Divković, Ramirez és én is kihagytam egyet – erre megint mi kaptunk gólt. Ez egy ilyen meccs volt. Egy nagyon nagy lehetőséget szalasztottunk el, hiszen közelebb tudtunk volna kerülni a Slovanhoz. De úgy gondolom, hogy a második félidőben mutatottakra bátran építhetünk, ekkor mi irányítottuk a játékot. Azért lőtte Ramirez a második büntetőt, mert szeretett volna csatár létére betalálni. Viszont teljes összpontosítást kértem tőle, mivel már a hosszabbítás perceiben jártunk és nagyon fontos volt az a büntető. Belőtte, tehát minden rendben van.”

Bernd Storck értékelése a lefújás után: „Nagyon nyílt mérkőzést láttunk mindkét csapat részéről, melyek az elejétől fogva győzelemre játszottak. Ha nem használjuk ki a lehetőségeinket, akkor muszáj hátul nagyon koncentráltnak lennünk, de ez nem sikerült. Soha sem egyszerű futni az eredmény után, de a védelemnek elsődleges szerepe van. Az első félidő után a Trencsén megérdemelten vezetett. Nagyon jól játszottak, magasan letámadtak bennünket. A második félidőben mutatott játékért viszont elismerés jár a játékosaimnak. Visszajöttünk a mérkőzésbe, és az egyenlítés is összejött. Az utolsó percben szerencsénk is volt. A második tizenegyest megelőző szabálytalanságot nem láttam, de a büntető az büntető. A helyzetek számához képest a 3:3 ideális eredmény.”

A mérkőzésről szóló bővenn irásunkat ide kattintva olvashatják el. A DAC legközelebb vasárnap, február 21-én hazai pályán a Zsolna ellen játszik.

Fotó: facebook.com/fcdac