Felvidék

A Puskás Arénában győztek Mourinhoék


Teljesen megérdemelten és magabiztosan győzött csütörtök este a Tottenham a Wolfsberg „vendégeként” a Puskás Arénában úgy, hogy 34 perc alatt lerendezte a mérkőzést, és gyakorlatilag a továbbjutást is.

EURÓPA-LIGA A NYOLCADDÖNTŐBE JUTÁSÉRT, ELSŐ MÉRKŐZÉSEK:

Wolfsberg (osztrák) –Tottenham Hotspur (angol) 1–4 (Liendl 55. – 11-esből, ill. Szon Hung Min 13., Bale 28., Lucas Moura 34., Bergwijn 88.)

A találkozón a londoniak első gólját a dél-koreai Szon Hung Min szerezte, aki egyébként nyert már Puskás-díjat. Maga José Mourinho, a Tottenham mestere mesélte el a találkozó lefújása után, hogy jelezte a kezdés előtt a játékosnak, hogy ha már egyszer megnyerte az említett díjat, akkor illő lenne, ha a Puskás Ferencről elnevezett arénában gólt szerezne...

Mourinho egyébként, szokásához híven, központi figurája volt ennek a mérkőzésnek is, az általa kidolgozott taktika és a mérkőzés közben bemutatott viselkedése miatt is.

Volt, hogy lazán belebelsőzött a labdába, volt, hogy teátrális mozdulatokkal jelzett a játékvezetőnek, de volt olyan mozdulatsora is, amikor éppen egy gólörömöt tett emlékezetessé.

A FELVÉTELEKET RÉTI ZSOLT KÉSZÍTETTE