Felvidék

Hazai pályán nem jött össze a bravúr a dunaszerdahelyieknek


Három héttel ezelőtt a cseh bajnok Most otthonában győzni tudott a HC DAC. Most a csehek látogattak Dunaszerdahelyre.

A hazaiaknál újra nem volt ott a meccskeretben Rajnohová Monika, így Bízik Boglárka kezdett irányítóban, mellette Bugár Cintia és Élő Beatrix voltak az átlövők, a két szélen Bízik Réka és Juhos Kata szerepelt, beállóban Pastorková Kristína kapott helyet, míg a kapus Oguntoye Viktória volt.

Utóbbi szép védésekkel kezdett és az egész meccsen jól teljesített. Mindkét oldalon nagyon szigorú volt a védekezés, így kevés gól esett az elején. A vezetést a hazaiak szerezték meg Élő révén, a második találatot pedig Bugár remek passza után Bízik Réka lőtte a szélről. Remek figura volt. A balszélső lőtt még egy üres kapus gólt is, mikor emberhátrányban volt a Most, és kapus nélkül támadott, ezzel lett 3-1 az eredmény.

A csehek kemény védekezése mellett első két góljukat hetesből lőtték, majd lassan belejöttek elöl is és a vezetést is átvették. A csapatok fej-fej mellett haladtak, de 7-6-nál elfáradtak kissé a csere nélkül játszó szerdahelyi hölgyek. Ekkor Bugár helyett Straka Mária lépett pályára, így ő lett a balszélső, Bízik Réka pedig fellépett az átlövők közé. Az eredmény viszont megfordult, 7-9-re átvették a vezetést Zachová Dominikáék.

A félidő végére Mészáros Rékát is bevetette Debre Viktor. A Most viszont tovább növelte előnyét és a szünetben 8-11-re vezetett.

A második játékrész elején visszatért alapcsapatához a HC DAC. Bízik Boglárka gólja után pedig azonnal csökkent is a különbség, amit Oguntoye védésével meg is tartottak. Sőt, Bugár Cintia és Élő Beatrix góljai után már egyenlő volt az állás.

Pastorková kiállítása után újra meglógtak kettővel a vendégek, a 38. percben viszont újra megvolt az egyenlítés, 14-14. A következő támadás végén pedig Bugár Cintia szép betörése után a vezetést is átvették a sárga-kékek.

A 44. perc elején, 15-17-nél Élő Beatrix elcsúszott és ápolásra is szorult. Pénzes Mónika jött be így a jobbszélre, és Juhos Kata lett a jobbátlövő, aki lőtt is azonnal egy szép gólt. Oguntoye folytatta remeklését a kapuban és többször is borsot tört a cseh lövők orra alá védéseivel.

Az első és egyetlen szerdahelyi hetest a 47. percben Bízik Réka értékesítette, 17-18-at mutatott az eredményjelző. Tíz percel a vége előtt emberhátrányba került a hazai csapat, de sikerült sokadjára egyenlíteniük Bízik Réka révén. Egygólos cseh előnynél ők is kaptak egy kiállítást. Öt perccel a vége előtt Élő Beatrix vissza tudott térni a pályára.

Bő három perccel a vége előtt 20-22-re vezetett a Most, Debre Viktor pedig időt kért. Nem sikerült azonban a gólszerzés, míg a túloldalon hetesből eredményesek voltak a vendégek, így eldőlt a találkozó. Egy eladott labdát követően pedig már négyre növelte előnyét a cseh csapat és megnyerte a mérkőzést. A csallóközi hölgyeknek szombaton nem volt ellenszerűk a nagyon kemény cseh védekezés ellen.

A cseh bajnok visszavágott a HC DAC-nak az előző vereségért és megerősítette első helyét a tabellán. A Dunaszerdahely az ötödik, de továbbra is kevesebb meccset játszottak mint a riválisaik.

MOL Liga, 19. forduló:

HC DAC Dunaszerdahely-DHK Baník Most 20-24 (8-11)
Dunaszerdahely, v.: Boris Mandák, Boris Mandák

Hazai gólszerzők: Bízik Réka 6 (1), Juhos Kata 4, Élő Beatrix 3, Bugár Cintia 3, Bízik Boglárka 3, Demeter Virág Orsolya 1
Vendég gólszerzők: Stříšková 2, Andrýsková 1, Mikulčík 3, Cholevová 2, Maňáková 4, Kostelná 2, Kostelná 8 (4), Mikulášková 2

Fotó: facebook.com/hcdacofficial