Felvidék

Így ünnepelték a felvidéki edzőt a játékosai


Hornyák Zsoltot idén másodszor is a hónap edzőjének választották.

A Puskás Akadémia köbölkúti edzőjét az MLSZ január után februárban is a hónap edzőjének választotta. A díjat a MOL Fehérvár elleni győzelem után kapta meg Hornyák, akit a játékosok alaposan megünnepeltek egy interjú közben.

A felcsúti együttes hét fordulóval a bajnokság vége előtt nyolc pontra növelte előnyét székesfehérvári riválisa előtt.

OTP Bank Liga, 26. forduló:

Puskás Akadémia FC - MOL Fehérvár FC 1-0 (0-0)
Pancho Aréna, zárt kapuk mögött v.: Solymosi
Gólszerző: Slagveer (68.)
Sárga lap: Bamgboye (77.), Houri (91.), Musliu (93.), illetve Corbu (1.), Szolnoki (70.), Slagveer (91.)

PAFC: Tóth B. - Szolnoki, Joao Nunes, Spandler, Nagy Zs. - Corbu (Plšek 74.), Van Nieff - Slagveer, Knežević (Baluta 81.), Kiss T. (Deutsch L. 89.) - Géresi (Mance 81.)
Fehérvár: Kovács D. - Nego, Musliu, Stopira, Hangya - Fiola, Pinto (Houri 76.) - Dárdai (Bamgboye 72.), Nikolics (Szabó L. 87.), Petrjak (Bolla 72.) - Zivzivadze

A forduló rangadóját a második helyezett Puskás Akadémia és a harmadik helyezett Fehérvár is támadó szellemben kezdte, mindkét kapu előtt több ígéretes lehetőség alakult ki. A folytatásban is jó iramú, lüktető játékot produkált a két csapat, a kapuk felváltva forogtak veszélyben, ám gól a szünetig nem esett.

Fordulást követően átvette a játék irányítását a Puskás Akadémia, és Luciano Slagveer fejesével megszerezte a vezetést. A Fehérvár az egyenlítés érdekében kitámadott, többet birtokolta a labdát, de kevés veszélyt jelentett a hazai kapura. A felcsútiak a meccs végéig magabiztosan védekeztek, és megőrizték egygólos előnyüket.

További eredmények:

Mezőkövesd Zsóry FC-Budafoki MTE 2-1
Ferencvárosi TC-Paksi FC 5-2
Újpest FC-Kisvárda Master Good 3-0
MTK Budapest-Zalaegerszeg 3-0
Diósgyőri VTK-Budapest Honvéd 0-0

Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt