Felvidék

DAC-os gólok Somorján


A szlovák másodosztály 22. fordulójában több dunaszerdahelyi játékos is lehetőséget kapott Somorján.

A Somorja visszatérhetett hazai stadionjába, a Pomléba, ahol a rivális bártfai csapatot fogadta. A válogatott szünet miatt ezúttal több dunaszerdahelyi játékos is lehetőséget kapott az STK-ban. A kezdőben ott volt a DAC első keretéhez tartozó Száraz, Sommer, Njie, Andzouana és Taiwo is.

Az első gól egy szöglet után született, majd egy szerdahelyi összjáték hozta meg a másodikat. A Somorján kölcsönben szereplő Veselovský beadása után Njie növelte az előnyt. A szünet után előbb Andzouana bombázott a kapuba, majd Rymarenko volt eredménye, a végeredményt pedig Taiwo állította be.

"Ma egy hatpontos meccs volt, mellyel egy új időszakot kezdtünk a Pomléban. Örülök, hogy a játékosok felelőségteljesen léptek pályára. Az első félidőben még hiányzott a tempó, de sikerült rögzített helyzetek után két gólt szereznünk. Segítettek a húzóemberek egyéni képességei, akik az akciók befejezésekor minőséget mutattak. Bízom benne, hogy ez a győzelem feltüzel minket és visszatérünk azokhoz a teljesítményhez, melyet a felkészülési találkozókon mutattunk"olvasható a Somorja weboldalán Michal Kuruc edző nyilatkozata.

Szlovák másodosztály, 22. forduló:

FC STK 1914 Somorja-Partizán Bardejov BŠK 5-0 (2-0)
Somorja, Pomlé, v.: Libiak
Gólszerzők: Stašík (29.), Njie (45.), Andzouana (65.), Rymarenko (71.), Taiwo (85.)
Sárga lap: Fuják (13.), Taiwo (18.), Oinkonomou (35.) ill. Romulo (3.), Horváth (45.)

STK: Száraz - Sommer, Oikonomou (Mezovský 80.), Stašík, Fujak (Pančík 46.) - Njie, Baéz (Nagy P. 43.), Veselovský (Jančo 62.) - Andzouana, Taiwo, Rymarenko (Nagy Z. 80.)
BŠK: Čikoš-Pavličko - Petko, Maťaš, Brigant (Selimi 77.), Santos (Elmazi 46.), Horváth (Tatar 46.), Diego, Dzurik, Mikolaj (Stolárik 46.), Mijland, Bilali (Lukáč 77.)

A Somorja a 10. helyen áll a tabellán, a Bártfa a 13. A teljes állás ide kattintva tekinthető meg.

Fotó: facebook.com/fcdac