Felvidék

Tizenhárom gólos dunaszerdahelyi siker Csehországban


A MOL Liga 8. fordulójának mérkőzését pótolta kedden Hodonínban a HC DAC.

A dunaszerdahelyieknél a néhány hete sérüléssel bajlódó Rajnohová most is hiányzott. A megszokott alapcsapatból pedig Pastorková is pihent, így az Oguntoye - Juhos, Élő, Bízik Boglárka, Demeter, Bugár, Bízik Réka hetessel kezdtek a vendégek.

A mérkőzés elején Juhos Kata szórta a gólokat, előbb gyors indítások után, majd a szélről is betalált. A hazaiak először a hatodik percben lőttek gólt, méghozzá gyorsan kettőt is, de 2-3 után alaposan megtorpantak.

A már említett Juhos mellett a Bízik testvérek is beindultak és a 17. percben már tíz volt a különbség. Ekkor törte meg az említett hármas góljainak sorozatát Bugár Cintia, aki nem sokkal később egy üres kapus gólt is szerzett, mivel a hazaiak emberhátrányban lehozták a kapusukat.

A Hodonín az első harminc percben mindössze három gólig jutott, abból is egyet hetesből lőttek. Debre Viktor folyamatosan lehetőséget adott a kevesebb lehetőséget kapóknak. A félidő hajrájában már csak a kapus Oguntoye Viktória és a beálló Demeter Virág Orsolya játszott a kezdőből.

A második félidőben Oláh Bella vette át Oguntoye helyét, előtte pedig a Pénzes, Lelkes, Mészáros, Demeter, Jagodič, Straka hatos játszott. A hazaiak ekkor tíz perc alatt több gólt lőttek, mint az első játékrészben, de a csallóközi ifjúság sem vallott szégyent. Egy új mérkőzés kezdődött a sárga-kék cseresor és a Hodonín között.

Az első néhány kaotikus perc után lassan kezdett összeállni a HC DAC játéka és Oláh Bellának is megszülettek az első védései. Bugár Cintia is visszatért a pályára és a második félidő 14. percben 9-27-nél mondhatni "újra vezettek" a vendégek. Mészáros Réka gólja ebben a 14 percben 6-7-re módosította az állást.

A csehek viszont nem adták fel, hogy legalább a második félidőt megnyerjék és 4 perccel a vége előtt már 15-29 (12-9) volt az eredmény. A vége 17-30 lett. A második félidőt ugyan a Hodonín meg tudta nyerni, de a Dunaszerdahely fiataljai nem vallottak szégyent és néhány pontosabb befejezéssel akár ez a játékrész is meglehett volna.

Sikerével a HC DAC ismét feljött a második helyre, előnye 1 pont a harmadik Nagymihály előtt. A MOL Liga aktuális állása ide kattintva tekinthető meg.

MOL Liga, 8. forduló:

HK Hodonín-HC DAC Dunaszerdahely 17-30 (3-20)
Hodonín, v.: Šlezingr David, Špunar Jiří

Dunaszerdahelyi gólszerzők: Juhos Kata 6, Bízik Réka 4, Straka Mária 4, Bízik Boglárka 3 (2), Pénzes Mónika 3, Bugár Cintia 3, Jagodič Melani 2, Mészáros Réka 2, Élő Beatrix 1, Lelkes Lilla 1, Demeter Virág Orsolya 1

Fotó: facebook.com/hcdacofficial