Felvidék

Kupagyőztes lett Nagy Viktória


Az FTC-Telekom női labdarúgócsapata sorozatban hatodszor hódította el a Magyar Kupát, miután 5-1-re legyőzte az Astra-ALEF HFC-Üllő együttesét a szerdai döntőben.

A zöld-fehérek hatodik sikerükkel immár egyedüliként vezetik az örökrangsort a László Kórház SC előtt, amely ötször diadalmaskodott. Az FTC 2015 és 2019 között megszakítás nélkül lett kupagyőztes, tavaly pedig a koronavírus-járvány miatt félbeszakadt a sorozat és nem fejezték be, így nem hirdettek győztest.

Az Új Hidegkuti Nándor Stadionban rendezett fináléban az esélytelenebb Üllő a második percben egy öngóllal vezetést szerzett, de a fővárosiak tíz perc alatt fordítottak, a második félidőben pedig újabb három gólt szerezve magabiztossá tették győzelmüket.

A mérkőzés előtt a magyar szövetség köszöntötte Markó Edinát, aki hét év után 2020 végén távozott a női válogatott szövetségi kapitányi posztjáról. A szakember 86 találkozón irányította a nemzeti együttest.

A ferencvárosiaknál a kupa idei szezonjában gólt is szerző felvidéki Nagy Viktóriát nem cserélték be a fináléban, míg az Astránál Dikanová Dominikát  a 63. percben küldték pályára.

Női Magyar Kupa, döntő:

FTC-Telekom - Astra-ALEF HFC-Üllő 5-1 (2-1)
Új Hidegkuti Nándor Stadion, v.: Urbán Eszter (Baráth, Rózsás)
Gólszerzők: Zlidnis (2. - öngól), illetve Fenyvesi (8.), Hasanbegović (12.), Sipos (48. - öngól), Brandon (61.), Vágó (85.)
Sárga lap: Erdész (10.), Csizi (43.)

FTC-Telekom: Bednar - Rőhberg, Hasanbegović, Zlidnis (Mosdóczi, 46.) - Nagy Virág (Szabó V., 61.), Fenyvesi, Brandon, Marques (Czellér, 74.), Papp L. (Pusztai, 46.) - Vágó, Cameron (Siklér, 74.)
Astra-ALEF HFC-Üllő: Farkas K. - Rozmis, Véninger, Csizi (Nádudvari A., 85.), Vidovenyecz (Király, 68.) - Vidács - Gelb (Nádudvari A., 85.), Erdész, Vicsek - Szakonyi (Dikanová, 63.), Sipos

Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt