Felvidék

Az STK pontot szerzett, a KFC kikapott


A szlovák másodosztály hétvégi fordulójában idegenben játszott Somorja és Komárom is.

A somorjaiak Besztercebánya otthonában léptek pályára. A 6. percben csupán a kapufa mentette meg a csallóközieket a góltól. Az első félidő végén a vendégek szereztek vezetést az utóbbi hetekben jó formát mutató Rymarenko egy szép lövésből szerzett góljával. A 91. percben az STK kapitánya, Pančík megkapta második sárga lapja után a pirosat. A játékos így nyilatkozott az esetről a klub Facebook-oldalán: "Normális fejpárbaj volt, melyet megnyertem. Az ellenfél később érkezett, nekem ugrott, majd leesett a földre. A játékvezető azt állította, hogy nekimentem a fejének. Tuti, hogy ez nem így történt, úgyhogy nem érdemeltem sárga-lapot."

Ezek után a hosszabbítás végén tudott egyenlíteni a hazai csapat Migaľa révén, így döntetlennel ért véget a találkozó. A gólban talán benne volt a kapus, Száraz Benjamin is, aki alászaladt a labdának. A DAC kapusa mellett a gólszerző és Vera, Švec, Boateng, Veselovský, Szalma és Demjanovič is pályára lépett azok közül, akik a szerdahelyiek kötelékébe tartoznak. A meccs összefoglalóját ide kattintva tekinhetik meg.

Szlovák másodosztály, 28. forduló:

MFK Dukla Banská Bystrica-FC STK 1914 Somorja 1-1 (0-1)
Zólyom, v.: P. Greško (Špivák, Vass)
Gólszerzők: Migaľa (95.) ill. Rymarenko (45+1)
Sárga lap: Migaľa (56.), Polievka (62.) ill. Vera (12.), Boateng (32.), J. Pančík (62., 91.)
Piros lap: J. Pančík (91.)

Dukla: Matúš Hruška – Migaľa, Kupčík, Nosko, Frimmel (Vujošević 82.) – Snitka (Richtárech 63.), Willwéber – Kvocera (P. Vajda 63.), Hanes (V. Tóth 57.), Polievka – Starší
STK: Száraz – J. Pančík, Oinkonomou, Stašík, Vera (Demjanovič 90.) – J. Švec (P. Pinte 70.), D. Veselovský (Mezovský 46.), P. Nagy, Rymarenko (Szalma 90.) – E. Boateng, Jančo (Fuják 77.)

Komárom a kiesés ellen menekülő Máriatölgyeshez látogatott és szenvedett 3-0-ás vereséget.

FK Dubnica nad Váhom-KFC Komárom 3-0 (2-0)
Máriatölgyes, v.: Čiernik (Kmec, Hrebeňár)
Gólszerzők: Kuzma (36.), Bilovský (45.), Dávidík (74.)

Dubnica: Vavruš - Bilovský, Čurík, Dávidík (Majkút 89.), Knižka (Martinek 68.), Kuzma, Levai (Dudnyk 88.), Nomilner, Pagáč, Petráš (Párkaň 89.), Rešetka
KFC: Leckéši - Pittner (Doktorík 88.), Popović, Szőcs, Šurnovský, Šimko, Domonkos, Szetei (Pastorek 46.), Faragó (Tóth 46.), Abrahám (Druga 82.), Nguidjol (Matić 46.)

A bajnokság tabellája ide kattintva tekinthető meg.

Fotó: facebook.com/stksamorin