Felvidék

Nagy csatában szenvedtek vereséget a dunaszerdahelyi hölgyek


A szlovák bajnokság elődöntőjének második meccsén Vágsellyére utazott a HC DAC.

Egy eladott labda után a hazaiak fejezhették be az első támadást lövéssel, de Oguntoye remek mozdulattal védte a ziccert. Ez után Élő Beatrix nyitotta meg a gólok sorát. A sellyeiek viszont emberelőnybe kerültek és fordítottak, Némethová Natália góljai után 3-1-re vezettek. A 9. percben 6-2-nél kért időt Debre Viktor, de a hazai előny ennek ellenére hétgólosra nőtt.

A Duslo kapujában Furgaláková még a vendégek hálóőrénél is jobban kezdte az összecsapást. Az első negyedóra után megkezdték a felzárkózást Bízik Boglárkáék, a 19. percben 10-6-ot mutatott az eredményjelző. Ugyan 14-11-re is feljöttek Juhos Katáék, a félidőben 16-11 volt az eredményjelző.

A szünet után rögtön egy hazai gólt láthattunk, de Bugár Cintia gyorsan válaszolni tudott rá. A Vágsellye nyitottabb védekezése továbbra sem ízlett a vendégeknek. A 35. percben Pócsiková Katarína hetese után már 20-12-re vezettek a hazaiak. Egy újabb Dusló-gól után pedig Debre Viktor időt kért. A pályára érkezett ekkor Straka Mária, aki zavarót védekezett, támadásban pedig Élő jött vissza a helyére.

Csökkent is valamelyest a szerdahelyiek hátránya. 15 perccel a vége előtt már csak négy volt a vágsellyeiek előnye. Obstová góljaira Bízik Boglárka válaszolt, így tovább élt a remény. Az 51. percben Élő ötödik gólja után már 25-23 volt az eredmény. A meccs az 57. percben dőlt el. A szerdahelyiek kapus nélkül támadtak emberhátrányban, egy rossz befejezés után pedig a hazaiak üres kapus gólt szereztek, így 29-25-re növelve előnyüket. Ezt Bugár hatalmas gólja követte. Az utolsó perc még így is tartogatott izgalmakat, 29-28-nál azonban a hazaiak támadhattak és időt is kértek. A játékvezetők a végén több vitatható ítéletet hoztak, így tettek ekkor is, egy büntető megítélésével, amelyet Pócsiková értékesített. A végeredmény 30-28.

Az elődöntő harmadik, mindent eldöntő mérkőzését Dunaszerdahelyen rendezik május 15-én, szombaton előreláthatólag 16 órától. A másik ágon a Nagymihály a hazai győzelem után idengeben is legyőzte az eperjesieket és bejutott a fináléba.

Szlovák bajnoki elődöntő, második mérkőzés:

HK Slovan Duslo Šaľa-HC DAC Dunaszerdahely 30-28 (16-11)
Vágsellye, v.: Oťapka, Haščík

Dunaszerdahelyi gólszerzők: Élő Beatrix 6 (1), Bízik Boglárka 5, Bízik Réka 5, Bugár Cintia 4, Pastorková Kristína 4, Juhos Kata 3, Straka Mária 1

Fotó: facebook.com/hcdacofficial