Felvidék

Komáromi pont a DAC búcsúztatója ellen


A KFC hazai pályán fogadta a dunaszerdahelyieket a kupából kiejtő Besztercebányát.

A mérkőzésen hosszú idő után nézők is lehettek a lelátókon, akik számos helyzetet, sőt kapufát is láthattak. Gól viszont csak a 70. percben született, Nguidjol Bayemi egy szép kiugratás után okosan lőtt a hálóba, 1-0.

Gyorsan jött a válasz, négy perccel később egy jobb oldalról érkező lapos beadást Laksík sarkalt vissza az ötösön belül, a mögötte érkező Willwéber pedig a hálóba lőtt, 1-1.

A végjátékban mindkét csapat megszerezhette volna a győztes gólt, de a kapusok bravúrjainak köszönhetően ez nem jött össze. A beszterceiek pontvesztésük miatt már biztosan nem érhetik utol az éllovas Liptószentmiklóst, amely így történelme során először feljutott az élvonalba. A Dukla még osztályozón vívhatja ki a feljutást.

Szlovák másodosztály, 29. forduló:

KFC Komárom-MFK Dukla Banská Bystrica 1-1 (0-0)
Komárom, v.: Ziemba (Košecký, Mihalík)
Gólszerzők: Nguidjol (70.) ill. Willwéber (74.)
Sárga lap: Adayilo (21.), Pastorek (38.), Abrahám (65.), Domonkos (90.) ill. Vajda (8.), Richtárech (21.), Starší (44)

KFC: Bréda – Adayilo, M. Šimko, Szöcs, Popović – Domonkos – Pastorek (Doktorík 85.), G. Matić (Krela 67.), Bayemi – Druga (Abrahám 55.), G. Tóth (Sidibe 85.)
Dukla: Matúš Hruška – P. Vajda, Nosko, Kupčík, Frimmel – Snitka (Laksík 66.), Richtárech (Hanes 85.) –Starší, Willwéber, Polievka – Jackuliak (Kvocera 52.)

A Somorja szintén hazai pályán játszott, de 1-2-es vereséget szenvedett a Szakolcától. Juraj Baláž, a csapat kapus- és pályaedzője így értékelt a klub honlapján: "Nagyon sajnáljuk, hogy úgy mint a múlt héten, most is az utolsó pillanatokban vesztettünk pontokat. Az első félidőben dőlt el a meccs, amikor három óriási helyzetet hagytunk ki. Összeségben a srácoknak nincs miért szégyenkezniük."

FC STK 1914 Somorja-MFK Skalica 1-2 (0-1)
Pomlé, Somorja, v.: Ježík (Jankovič, Hrebeňár)
Gólszerzők: Appiah (53.) ill. Horodník (5.), Šebesta (91.)
Sárga lap: Braun (16.), Appiah (62.), Oikonomou (68.) ill. Nečas (59., Ranko (71.), Mizerák (81.), Mader (86.), Junas (88.)

STK: Veszelinov – Pančík, Oikonomou, Stašík, Böndi – Nagy P., Braun (Mezovský 36.), Jančo (Demjanovič 75.) – Švec (Appiah 46.), Boateng (Nagy Z. 75.), Rymarenko
MFK: Junas - Nagy, Rudonja, Ranko, Mizerák - Škovran (Straczek 62.), Mader, Hollý, Nečas - Horodník (Černek 90.), Šebesta

A bajnokság aktuális tabellája ide kattintva megtekinthető.

Fotó: facebook.com/karol.scholtz