Felvidék

Priskin az NB II legjobbja és gólkirálya


Az ETO FC Győr komáromi támadója két címet is bezsebelt.

A Hivatásos Labdarúgók Szervezeta (HLSZ) kedden közölte: idén már 31. alkalommal szavaztatta meg tagságát a legutóbbi bajnoki idény legjobbjairól. A jelöltek - kategóriánként öt - névsorát a szervezet által felkért szakmai grémium állította össze. A hat férfi és a két női kategóriában a végeredmény a hivatásos labdarúgók szavazatai alapján alakult ki. A HLSZ a tájékoztatójában kiemelte: a hagyományos díjátadó ünnepséget a vírushelyzet miatt még mindig fennálló körülményekre tekintettel egyelőre nem rendezik meg.

Gazdag Dánielt, a Budapest Honvédtól két hete a Philadelphia Unionba szerződött válogatott középpályást választották meg a legjobb mezőnyjátékosnak az OTP Bank Ligában A legjobb kapus a Ferencváros játékosa, a felvidéki felmenőkkel is rendelkező Dibusz Dénes lett, míg a legjobb külföldön futballozó játékosnak válogatottbeli társát, Szalai Attilát választották. Szalai a szezont még a ciprusi Apollon Limassolban kezdte, majd január közepén a török Fenerbahcéhoz igazolt.

Schön Szabolcs (MTK Budapest) a legjobb 21 éven aluli játékos, Bognár György (Paksi FC) a legjobb edző, míg Priskin Tamás (ETO FC Győr) a legjobb NB II-ben futballozó labdarúgó lett. A nőknél Erős Evelint (Kelen SC) választották a legjobb kapusnak, Fenyvesi Evelint (Ferencvárosi TC) pedig a legjobb mezőnyjátékosnak.

Priskin a közösségi médiában megköszönte az elismerést: "Ezúton szeretném megköszönni a játékosoknak,óriási megtiszteltetés!"

A felvidéki származású Priskin Tamás a legjobb játékos cím mellett a bajnokság gólkirályi serlegét is bezsebelte. A győriek csatára 21 találattal végzett az élen.

"Véget ért a szezon! Nagyon boldog vagyok és hála Istennek sikerült a gólkirályi címet megszereznem 21 találattal. Köszönet a családomnak, csapattársaimnak, edzőimnek, klubomnak az ETO FY Győrnek és mindenkinek aki bármilyen formában segített. Hajrá ETO" – osztotta meg a Merkantil Bank Liga legjobb góllövője az Instagramon.

Fotó: facebook.com/etofcgyor