Felvidék

Ezüstös szerdahelyi hölgyek


A szlovák bajnokság döntőjének első meccsét a Nagymihály nyerte. A második találkozót Dunaszerdahelyen rendezték.

A rangadó előtt Horváth Zoltán klubelnök külön köszöntötte a visszavonuló Lenka Bundovát és a születésnapját ünneplő Monika Rajnohovát is.

Az első gólt a vendégek lőtték, de Bízik Réka gyorsan egyenlített. A kezdés viszont a nagymihályiaknak sikerült jobban, 1-3-ra és 3-5-ra is ők vezettek. Sikerült azonban az egyenlítés Juhos Kata góljával, majd sokáig fej-fej mellett haladtak a csapatok.

A kapufa nem volt a szerdahelyiekkel, Pastorková és Juhos lövésénél is kifelé jött róla a labda. Debre Viktor irányítóban bizalmat szavazott Mészáros Rékának is, aki a szezon vége felé rendszeresen tehermentesítette Bízik Boglárkát. 11-13-nál az Iuventa játékosa, Ivana Godeč piros lapot kapott, miután odaütött Élőnek. A montenegrói játékos addig két gólt jegyzett. A beálló az előző meccsen hatig jutott és komoly gondot okozott a csallóközi védőknek. A félidőben végül 11-14 állt az eredményjelzőn.

A szünet után Demeter Virág Orsolya és Straka Mária is ott volt a pályán, valamint már az első fél órában is szerepet kapó Jagodič Melani is játszott védekezésben. A 37. percben már 13-18-ra vezetett a Nagymihály, nem találták a ritmust Debre Viktor tanítványai.

Az átlövőbe fellépő Bízik Réka, valamint Juhos Kata góljai után 17-20-ra zárkóztak fel a hazaiak. Bízik Boglárka ötödik gólja pedig már hátrány kettőre csökkenését jelentette, időt is kértek a vendégek. Nem sikerült azonban még közelebb jönni, az Iuventa újra meglógott, hiába jött több bravúr is Oguntoye Viktóriától.

Az 52. percben Pénzes Mónika érkezett a bal szélre, valamint védekezésben ő vette át Straka helyét zavaróban is. Ez sem hozta meg azonban a szükséges áttörést, 4-5 góllal vezetett a bajnoki címvédő.

A 2010/2011-es szezon óta minden idényben szlovák bajnoki címet nyerő vendégek végül 30-33-ra győztek. A két győzelemig tartó párharcot így ők nyerték.

A HC DAC a szezon elején az első hatba szeretett volna bejutni a MOL Ligában, ahol végül harmadikként végzett. A szlovák bajnokságban pedig sikerült a fináléba kerülniük, ahol méltó ellenfelei voltak a liga legjobb csapatának. Szép volt, csajok!

Szlovák bajnoki döntő, második mérkőzés:

HC DAC Dunaszerdahely-MŠK IUVENTA Michalovce 30-33 (11-14)
Dunaszerdahely, v.: Mandák, Rudinský

Dunaszerdahelyi gólszerzők: Élő Beatrix 10 (1), Bízik Boglárka 7 (4), Bízik Réka 5, Juhos Kata 5, Bugár Cintia 2, Pastorková Kristína 1,

Fotó: facebook.com/hcdacofficial