Felvidék

Mérkőzés utáni nyilatkozatok


Janeiro mester ls Veszelinov Dániel is mikrofon mögé állt a szeredi döntetlen után

A Fortuna Liga rájátszásának nyolcadik fordulójában gól nélküli döntetlennel biztosította be negyedik helyét a DAC. A dunaszerdahelyi együttes a Szered ideiglenes otthonában játszott gól nélküli döntetlent, a találkozót követően pedig Joao Janeiro és a DAC magyar kapusa Veszelinov Dániel is értékelt.

Sorozatban harmadik mérkőzését hozta le kapott gól nélkül a dunaszerdahelyi együttes Veszelinov Dániellel a kapuban, aki 302 perce nem kapott gólt a bajnokságban. A találkozót követően Joao Janeiro vezetőedző is értékelte a mérkőzést.

"A mérkőzés pozitívuma, hogy a szükséges egy pontot megszereztük, ezáltal bebiztosítottuk a negyedik helyet, és a play-offban is hazai pályán játszhatunk az európai kupaszereplésért. A Szered ellen mindig nehéz a játék. Ha nem váltjuk gólra a helyzeteket, elkezd idegessé válni a csapat, az én dolgom pedig, hogy ezen változtassak. Két fontos feladata van egy edzőnek: megtanítani a csapatot, hogyan kerüljön helyzetbe, és hogyan ne kapjon gólt. A potenciális helyzetek számának tekintetében elsők vagyunk a bajnokságban, de ha nem rúgunk gólt, sajnos én nem mehetek be a pályára, hogy gólt rúgjak a játékosok helyett. A Szeredet ma semmilyen helyzetbe nem engedtük, és elégedettek lehetünk azzal, hogy nem kaptunk gólt”- értékelt a mérkőzést követően a DAC portugál mestere.

Egyre jobb formában véd a DAC fiatal magyar hálóőre Veszelinov Dániel, miután sorozatban harmadik bajnokiján is érintetlen maradt a hálója, ezáltal már 302 perce nem kapott gólt. A 20 esztendős kapus ráadásul ötödik élvonalbeli bajnokiján már negyedik alkalommal hozta le kapott gól nélkül.

"Nagyon nehezek az ilyen meccsek, amikor az ellenfélnek egy, maximum két helyzete van. Ilyenkor maximálisan kell koncentrálni. Örülök a védésnek és az újabb kapott gól nélküli meccsnek. Sajnos, nem értékesítettük a helyzeteinket és csak egy ponttal távozunk. A motiváció ma sem hiányzott, de ezt valahogyan nem tudtuk teljes mértékben átvinni a pályára. Csalódottak vagyunk, hogy nem tudtunk nyerni. Sajnos, ma ilyen meccset játszottunk, de menni kell tovább" - nyilatkozta Veszelinov Dániel a lefújást követően a Nemzeti Sportnak.

fotó és forrás: szurkolo.sk