Felvidék

Közeleg a Westernlovagló Vándorkupa 2022-es idénye


Május 7-én a gútai Szekeres-rancson találkozik először a mezőny, és a versenynaptár szerint ezután még kilencszer

„Ideális ez a versenymennyiség, kiegyensúlyozott szezont ígér. Elegendő verseny lévén tényleg a legjobb lovaspárosok végezhetnek az élmezőnyben – nyilatkozta lapunknak Fazekaš Attila, a vándorkupával azonos nevű szerveződés elnöke, aki maga is egyszer házigazda lesz, mégpedig Ógyalla-Bagotán. – Örülünk, hogy ennyi szervezővel együttműködhetünk. Lovaspárosaink is megfelelő versenyzési lehetőséget kapnak, fejlődhetnek. Tizenharmadik kiírásunkhoz érkeztünk. 2020-ban csak Tallóson és Felsőszeliben volt verseny, ezért nem értékeltük ki az összetett sorrendet, de ezt az évet is beszámoltuk sorozatunkba.”

Nem változik a vándorkupa versenykínálata: továbbra is szlalomban és hordókerülésben indul a mezőny, mégpedig a junior, open és profi open kategóriában.

„Megegyeztünk, hogy a szenioroknak nem írunk ki versenyt. A profi openbe azok kerülhetnek, akik megfelelő időeredményeket érnek el az egyik vagy másik számban. Tizenhat éven felüli junior is besorolást nyerhet, de rá is vonatkozik az eredményességi követelmény –
folytatta a Westernlovagló Vándorkupa első embere. – Sikeres idényt várok. Olyat, amilyen a Covid előtti szabad években szokott lenni. Jó időeredmények szülessenek, minél többen magas szinten űzzék az ipart, s mint az évnyitón elhangzott, jó maradjon a vándorkupán belüli együttműködés, s nem utolsósorban minden lovaspáros fejlődjön. Versenyzésük közben színvonalas csatákban legyen részünk.”


fotó és forrás: ujszo.com