Felvidék

Megsérült a Mosonmagyaróvár felvidéki kézilabdázója


Újabb érzékeny veszteség érte a mosonmagyaróvári női kézilabdacsapatot, miután a csapat rutinos válogatott játékosa, Lancz Barbora is megsérült

A magyar női kézilabda-bajnokságban szereplő Mosonmagyaróvár hivatalos közleményben jelezte, hogy felvidéki tehetséges átlövője, Lancz Barbora megsérült, így a bajnokság további részében már nem léphet pályára.

Az orvosi vizsgálatok megállapították, hogy a fiatal balkezes átlövő jobb térdében porcleválás van, így számára véget ért a 2021/2022-es bajnoki szezon.

„Öt-hat hete jelentkezett először a fájdalom a jobb térdemben, ami azonban időnként csillapodott, sőt el is múlt. Viszont sajnos mindig vissza is tért és ilyenkor erősebben jelentkezett. Több vizsgálaton is részt vettem, de ezek nem mutattak egyértelmű elváltozást, így bíztam abban, hogy a konzervatív kezelések segítségével rendbe jövök. A Kisvárda elleni bajnoki találkozón azonban már zavart a játékban, másnapra pedig nagyon erős lett a szúró fájdalom a térdemben. Ezért elmentem a magyarországi térdspecialistához, Dr. Erdélyi Gáborhoz, aki megállapította a porcleválást. A hét második felében vagy a jövő hét elején pedig sor kerül az atroszkópos meniscus operációra” - nyilatkozta szomorúan Lancz a klub honlapjának.

A tehetséges szlovák válogatott átlövő pályafutása során ez az első komolyabb sérülés, ami érthetően szomorúvá tette az óváriák kulcsjátékosát, a fiatal átlövő azonban bizakodó, hogy a nyári felkészülést már a csapattal kezdheti meg.

Soha nem voltam még komolyabban sérült, így nagyon szomorú vagyok, sokat sírtam is, de tudom, hogy a saját érdekemben ez a műtét elkerülhetetlen. Persze borzasztóan sajnálom, hogy nem tudok a hátralévő mérkőzéseken segíteni a csapatnak. Viszont bízom abban, hogy a nyári alapozást már el tudom kezdeni a lányokkal, hiszen a várható teljes felépülési idő öt-hat hét egy ilyen sérülés esetében” - ecsetelte a sérülését a Mosonmagyaróvár felvidéki játékosa Lancz Barbora.

Forrás és fotó: szurkolo.sk