Felvidék

Nagypályás bajnok a HC DAC U10-es korosztálya!


A HC DAC Dunaszerdahely minden korosztályában nagy csatákat vívott a bajnoki időszak hajrájában

A női B csapat komoly küzdelemben nyert csallóközi ellenfele ellen, a legkisebbek az utolsó mérkőzés megnyerésével az élen végeztek az U10 nagypályás bajnokságban.

Női I. liga
2022. május 6. 18:15
Handball Zlatna na Ostrove (Csallóközaranyos) - HC DAC Dunaszerdahely B: 19-23 (8-12)

Prikler Silvia, női B: „Újra egy nagyon jó pörgős meccset játszottunk. Kiválóan működött a védekezésünk, ami egy szuper kapusteljesítménnyel párosult. Támadásban gyorsan járt a labda. A mérkőzés meghozta a derbi hangulatot a csallóközaranyosi csarnokba. Nagyon büszke vagyok a lányokra, gratulálok nekik.”

1. liga U19
2022. május 7.

Nagymihály
MŠK IUVENTA Michalovce (Nagymihály) - HC DAC Dunaszerdahely: 37-33 (19-18)

Brunczvik Tünde, U19: „Idegenben egy igazán szoros és fordulatokban gazdag mérkőzésen maradtunk alul. A találkozón végig ötletes és gyors támadójátékot mutattunk, viszont az utolsó szakaszra elfáradtunk. Így is végig kiélezett, szoros meccset játszottunk. A négy gólos vereség ellenére fiatal csapatunk abszolút helyt állt, de kijött, hogy a jó erőkből álló Nagymihály csapata nagyobb kerettel rendelkezik.”

1. liga U17
2022. május 7.Nagymihály

MŠK IUVENTA Michalovce (Nagymihály) - HC DAC Dunaszerdahely: 29-26 (15-13)

Straka Mária, U17: „A hosszú utazás nyomát magunkkal vittük a pályára. Hiányzott a dinamika, a kreativitás a játékunkból. Csalódott vagyok, mert sokkal jobban is tudunk játszani, hiányoztak az egyéni megvillanások is. A végjátékra összeszedtük magunkat és kevésen múlott, hogy behozzuk hátrányunkat, de ez sovány vigasz. Sajnos a bírói ítélek sem mellettünk szóltak. Alig várom az otthoni rangadót, hogy bebizonyíthassuk, hogy le tudjuk győzni ezt a csapatot."

Nyitra megyei bajnokság U14
2022. május 8, Mocsonok

HK JUNIOR Mocsonok - HC DAC Dunaszerdahely: 24-25 (15-13)

Brunczvik Tünde, U14: „Utolsó mérkőzést játszottunk országos elődöntő előtt. Egész meccsen zárt védekezést gyakoroltunk, van még mit csiszolni rajta. Támadásban is inkább felállt fal ellen próbáltunk néhány figurát. Nyertünk, de játszottunk már jobban is.”

Nyitra megyei bajnokság U14
2022. május 8, Mocsonok
HK JUNIOR Mocsonok - HC DAC Dunaszerdahely: 11-18 (5-8)

Straka Mária, U12: „Jól működött a védekezés, és kapusaink is jó napot fogtak ki. Támadásban is szép megoldások születtek, igazi csapatmunka volt.”

Nagyszombat megyei bajnokság U10
202.2. május 8.
HC DAC Dunaszerdahely – Sere: 13-6 (8-3)
HC DAC Dunaszerdahely – Pöstyén: 16-5 (8-0)

Prikler Silvia, U10: „Ezzel a tornával lezárult számunkra a bajnoki idény. A bajnokságban minden mérkőzésünket megnyertük, és ezzel megnyertük a nagypályás megyei bajnokságot. Ami viszont számomra fontosabb, hogy a kislányok nagyon sokat fejlődtek és készek arra, hogy szintet lépjenek jövőre az U12 korosztályba. Nagyon örülök, hogy a mai napon is ügyesek voltak támadásban és védekezésben is.”

forrás: hcdac.sk