Felvidék

Kárpátaljai győzelem Komáromban


A beregvidékiek nem találtak legyőzőre az Aranycsapat Kupán

A Csenger Futsal kárpátaljai játékosai a felvidéki Komáromban vettek részt futsal tornán, ahol szülőföldjüket képviselték a Kárpát-medencében élő magyaroknak rendezett eseményen.

A Lőrincz Zsolt vezette gárda minden mérkőzésen győzelmet aratott és magabiztosan szerezte meg a 2022. évi Aranycsapat Kupát.
A csoportkörből kiemelkedő, 13:5-ös gólaránnyal, és 9 ponttal jutottak tovább a kárpátaljai fiúk. A Beregvidék neveltjei az elődöntőben aratták legsimább, ötgólos sikerüket, majd a döntőt is kapott gól nélkül hozták le. A torna győztese így magabiztos játékkal és fölényes győzelmekkel a Kárpátalja-Beregvidék lett. A torna legjobb játékosának Jónás Gergőt választották.

A döntőt az MLSZ futsal szakágának közvetlen vezetése is megtekintette. Kozma Mihály szakmai vezető és Turzó József szövetségi kapitány is elismerően szólt a Csenger Futsal színeiben a magyar első osztályú utánpótlás bajnokságokban játszó Beregvidékes fiúkról – olvasható a csengeri Petőfi Diák és Szabadidő Sportegyesület közösségi oldalán.

A tornagyőztes csapat: Korompai Milán, Bence Levente, Oláj Erik, Pocsai Alex, Jónás Gergő, Balogh Alex, Gölner Roland, Henkel Márk. Csapatvezető: Lőrincz Zsolt.

Eredmények:
Kárpátalja – Ógyalla (felvidéki) 5:2
Kárpátalja – DAC Akadémia (felvidéki) 3:1
Kárpátalja – Észak-Komárom (felvidéki) 5:2


Elődöntő:

Kárpátalja – Tatabánya 5:0

Döntő:

Kárpátalja – Nyers István Akadémia Tóthfalu (vajdasági) 2:0

forrás: kárpátalja.ma