Felvidék

Hetedszer kupagyőztes a Nagyszombat


Hetedik alkalommal kupagyőztes a nagyszombati Spartak, amely a fináléban hosszabbítás után a Slovan csapatát múlta felül 2:1 arányban

Kevés izgalmat hozott az első félidő, így gól nem született. Fordulás után az 50. percben Weiss baloldali beadását a védők még kirúgták, de a kipattanót Musfatič küldte a hálóba – 1:0.

Nem tartott sokáig a Slovan öröme, az 52. percben Mikovič baloldali beadását Bukata fejelte kapura, a labdába még De marco is beleért, így a hálóban kötött ki – 1:1. A rendes játékidő során végül nem született győztes, így következett a hosszabbítás.

A 106. percben játékba állt a dunaszerdahelyi Iván Alex, aki a második gólnál főszerepet vállalt. A 114. percben épp Iván eresztett meg egy lövést 25 méterről, a labdát Chovan maga elé ütötte, az érkező De Azevedo pedig a hálóba fejelte a játékszert – 1:2. Ezzel el is dőlt a mérkőzés és következhetett az ünneplés.

A Slovan a bajnoki cím mellé nem tudta megszerezni a kupát, viszont a Nagyszombat a dobogó mellett begyűjtötte a Slovnaft Cup trófeáját.

forrás: sportoljunk.sk