Felvidék

Az első felnőttverseny után


Interjú Sidó Bianka somorjai kajakossal, aki nemrégiben a račicei világkupa-versenyen debütált a felnőttek között

Sidó Bianka (3. a hajóban) a négyesben is versenyzett Račicében (Fotó: canoe.sk))

Sidó Bianka juniorként a nemrégi račicei világkupa-versenyen debütált a felnőttek között, majd május végén mindhárom számában kiharcolta az Eb-részvételt saját korosztályában. A somorjai kajakossal a gyorsan pörgő hetek eseményeiről az Új Szó riportere beszélgetett.

Élete első felnőttversenyén rögtön két számban is megmutathatta magát Sidó Bianka. Az újonnan összeállított négyes tagjaként hetedikként zárt a B-döntőben, a szívéhez közelebb álló K2-ben, 500 méteren a B-döntő 5. helyéig jutott Katarína Pecsukovával,

„A négyesre nem is edzettünk, nem is vártam semmi különösebbet az egységünktől, meglátjuk, lesz-e folytatás. Párosban elégedett vagyok az eredményünkkel, mert messze a meink volt a legfiatalabb kettős az olimpiai erősségű mezőnyben. Kevésen múlt, hogy nem végeztünk jobb helyen az előfutamban, ahol öt hajó is fél másodpercen belül zárt egymáshoz képest. Ott voltunk az élbolyban, vagyis jó úton járunk, remek motivációt jelent ez a folytatásra – mondta az Új Szónak Sidó, aki gyermeki örömmel élte meg a račicei futamokat. –
Nagy élmény volt ekkora nevekkel, olimpiai bajnokokkal versenyezni, Szerettem is volna közös képet készíteni valakivel, de nem sikerült,”

A kérdésre, hogy mi volt a legfontosabb tapasztalat, amit Csehországban szerzett, azonnal rávágta a választ: „Itt mindenki erős. Az előfutamon is mindent bele kell adni, nincs olyan, mint a junioroknál, ahol még lehet tartalékolni.”

Persze saját korosztályában sem sétagalopp egy-egy verseny, de a múlt hétvégi Eb-kvalifikációt így is viszonylag simán abszolválta. Mindhárom számában, K1 1000, 500 és 200 méteren is kiharcolta a szereplés jogát a június végi, belgrádi utánpótlás-Eb-n.

„Nem éreztem jól magam a versenyen, több hibát is elkövettem. A két hosszabb távon biztosan elindulok Szerbiában. Most K1-ben fogok versenyzni, mert a párostársam már nem fért bele a korosztályba. Mindenképp az 500 méteres távot tartom szem előtt, akár egyesben, akár párosban, mert a fő cél a majdani olimpiai szereplés” – tette hozzá Sidó Bianka.

forrás: ujszo.com