Felvidék

11 bajnoki cím Rimaszombatban


A birkózásban produkált sikereiről (is) nevezetes gömöri városban a juniorok éremcsatáival folytatódott a korosztályos országos bajnokságok idei sorozata

A rimaszombati orszagos bajnokságon mindkét fogásnemben, egyéniben és csapatversenyben, újfent a dél-szlovákiai klubok versenyzői játszották a prímet. Összmérlegük: 11 bajnoki cím, két csapatelsőség!

„Nem túlzás, szabadfogásban taroltak a mieink. Adam Jakšík, Mikécz Kevin, Mikécz Robin és Czafik Máté országos bajnoki címet szerzett, Dávid Jakšík ezüstéremmel, Németh Jenci pedig bronzéremmel gyarapította gyűjteményét, csapatversenyben pedig tíz ponttal utasítottuk magunk mögé a 2. helyezett pozsonyi Dunajplavbát. Időközben már elkezdtük a felkészülést a korosztály idén nyáron Rómában megrendezésre kerülő kontinensviadalára, melyen három nagymegyeri birkózó képviseli városunkat, Szlovákiát” – summázta tanítványai kimagasló eredményeit Raisz Attila, a nagymegyeriek edzője.

A dunaszerdahelyiek három bajnoki címmel, egy további aranyéremmel büszkélkednek. „Csörgő Tamás mindkét fogásnemben diadalmaskodott. A dolog pikantériája, hogy a fináléban mindkét esetben klubtársát, Kovács Ferencet győzte le. Bazsó Marek a döntőben nagymegyeri ellenfele ellen diadalmaskodott. A lányoknál Hegedűs Réka bajnokként, Bátky Jázmin ellenfél híján első helyezettként került a krónikába. Egyébként a lányok csapatversenyét is mi nyertük” – ecsetelte a dunaszerdahelyiek sikerlistáját klubelnökük, Hakszer Roland.

„Szerintem ebben a korosztályban már szakosodni kell valamelyik fogásnemre, ezért mi a kötöttfogásra fókuszáltunk Rimaszombatban. Azt, hogy jól döntöttünk, védenceink helytállása igazolja. Bartalos Marek és Szeiler Mátyás a dobogó legfelső fokára került súlycsoportjában, Valacsay Dominik pedig bronzéremmel zárt” – fogalmazott lapunknak Horváth István, a somorjai Gladiátor birkózóklub főedzője.

„Az esélylatolgatás során jól tippeltem. Ukrán légiósunk, Krisztina Basich sikere révén nekünk is jutott aranyérem. További nyolc versenyzőnk pedig dobogós helyen végzett, közülük négyen a döntőben maradtak alul” – értékelt Radnóti József, a bajnokságot rendező rimaszombati Lokomotíva birkózóklub elnöke.

A viadalon a marcelházaiak legeredményesebbike Galbavý Márió volt, aki kötöttfogásban bajnoki elsőséggel, szabadfogásban pedig bronzéremmel került a figyelem fókuszába. Ugyancsak ebben az elosztásban duplázott, két érmet szerzett a vásárúti Vízy Róbert.

ORSZÁGOS BAJNOKSÁG, JUNIOROK, Rimaszombat

Dél-szlovákiai dobogósok, szabadfogás –

57 kg: 2. Berky Brian (rimaszombati), 3. Galbavý Márió (marcelházai);
61 kg: 3. Jakub Vydra (rimaszombati);
65 kg: 1. Csörgő Tamás, 2. Kovács Ferenc (dunaszerdahelyiek), 3. Molnár Brian (rimaszombati);
70 kg: 1. Mikécz Robin (nagymegyeri);
74 kg: 1. Bazsó Marek (dunaszerdahelyi), 2. Jakšík Dávid;
79 kg: 3. Németh Jenő;
86 kg: 1. Mikécz Kevin;
92 kg: 1. Jakšík Ádám;
97 kg: 1. Czafik Máté (mindannyian nagymegyeriek), 2. Hegedűs Viktor (marcelházai), 3. Vízy Róbert (vásárúti).
Csapatverseny: 1. Nagymegyer 49 pont.

Lányok:
50 kg: 1. Hegedűs Réka, 2. Pollák Anna (dunaszerdahelyiek);
53 kg: 1. Basych Khrystyna (rimaszombati);
76 kg: 1. Bátky Jázmin (dunaszerdahelyi).
Csapatverseny: 1. Dunaszerdahely 25 pont.

Kötöttfogás –
55 kg: 1. Galbavý Márió (marcelházai), 2. Oravec Tibor;
60 kg: 2. Jakub Vydra, 3. Berky Brian; 63 kg: 2. Molnár Brian, 3. Ján Hrúz (mindannyian rimaszombatiak);
67 kg: 1. Csörgő Tamás, 2. Kovács Ferenc (dunaszerdahelyiek);
72 kg: 3. Ján Opálka (marcelházai);
77 kg: 1. Bartalos Marek;
82 kg: 1. Szeiler Mátyás (somorjaiak);
97 kg: 1. Vízy Róbert (vásárúti), 2. Hegedűs Viktor (marcelházai);
120 kg: 3. Valocsay Dominik (somorjai).
Csapatverseny: 3. Rimaszombat 33 pont. (ái)

forrás: ujszo.com