Felvidék

Új edző Trencsénben


A DAC korábbi edzője visszatér a Fortuna Ligába

A nyári holtszezonban még a felkészülési időszak megkezdése előtt több futballklub is próbálja megerősíteni keretét, főként olyan klubok, amelyek az elmúlt idényben gyengén muzsikáltak.

A trencséni AS a csalódást keltő hetedik helyen zárta a bajnokságot, ráadásul Konferencia Ligáért zajló rájátszást elbukták a DAC ellen.

A trencsénieknek új edzője is lesz ősztől, a német Peter Hyballa személyében. A 46 esztendős szakember korábban már edzősködött a szlovák élvonalban, a DAC vezetőedzője volt 2018 és 2020 között.

A 2018/19-es szezonban történelmi sikert ért el a dunaszerdahelyi együttessel, miután ezüstérmet szerzett a sárga-kékekkel. A szurkolók körében is nagy népszerűségnek örvendő futballedzőt sokan csak Mr. Gegenpressingnek hívták, hiszen csapataival a német futballiskola egyik nagy fegyverét, a magas letámadást szokta alkalmazni.

Hyballa a sárga-kékeket összesen 64 mérkőzésen irányította. A rutinos szakember a Német Labdarúgó-szövetség (DFB) edzőképző iskolájában is dolgozott, ahol vezető oktatóként fontos szerepet töltött be az edzők képzésében.

Miután távozott Szlovákiából, a holland NAC Breda, a lengyel Ekstraklasában szereplő Wisla Krakkó, a dán Esbjerg és a német harmadosztályban szereplő Türkgücü München edzője volt. A német sajtóban már jó ideje cikkeztek arról, hogy visszatérhet Szlovákiába.

Forrás: szurkolo.sk