Felvidék

Nyári távozók


Dunaszerdahelyen is megindult a nyári transzferőrület

A felkészülési szezon kezdete előtt pár nappal megkezdődtek a játékosmozgások a dunaszerdahelyi DAC-nál. Mint ismert a DAC hétfőn kezdi meg a felkészülést az új szezonra, ezt megelőzően pedig három játékos távozását jelentette be a klub hivatalos honlapján.

A felkészülési idény kezdete előtt fontos változásokat jelentett be a dunaszerdahelyi DAC. Az előző idény végeztével, mint ismert távozott a portugál Joao Janeiro vezetőedző, akinek nem hosszabbították meg szerződését.

A portugál mestert pedig újabb játékosok követték, elsőként az argentin Luciano Vera távozását jelentette be pénteken a csallóközi együttes. A 20 esztendős argentin jobbhátvéd nagy reményekkel igazolt a DAC-hoz, de stabil helyet nem tudott kiharcolni a kezdőben. A fiatal futballista, így az argentin másodosztályban folytatja pályafutását kölcsönben a Club Deportivo Maipú csapatában a jövő év végéig, továbbá az argentin együttes átigazolási opciót is szerzett Vera játékjogára. A 20 esztendős jobbhátvéd a Fortuna Ligában nyolc, míg az Európa Konferencia Ligában további két mérkőzést abszolvált a DAC színeiben.

A kerületi rivális a sárga-kékektől igazolt

Visszatér korábbi csapatához a DAC távozó hálóőre Martin Vantruba, akivel közös megegyezéssel szerződést bontott a dunaszerdahelyi futballklub. A 24 esztendős hálóőr nagyon kevés játéklehetőség kapott a sárga-kékeknél, így a több játéklehetőség miatt távozik a klubtól és a DAC kerületi riválisánál, a Szpartak Nagyszombatnál folytatja pályafutását.

Az egykori szlovák utánpótlás-válogatott labdarúgó tavaly nyáron a prágai Slavia gárdájától érkezett a Csallóközbe, ahol kétéves szerződést írt alá. Két tétmérkőzésen őrizte a DAC kapuját, mindkétszer a Szlovák Kupában, valamint öt bajnoki mérkőzést a DAC farmcsapatánál is abszolvált.

Vantruba pályatutása során a Nagyszombat, a prágai Slavia, a Zólyombrézó, a Pohronie, a Příbram és a dán Nordsjaelland együttesénél is megfordult.

A belga szélső is hazaigazolt

A lejáró szerződésű játékosok közül a belga Thibaud Verlinden is távozik, akinek június végén járt le a szerződése, amit nem hosszabbítottak meg a felek. A 22 esztendős szélső jó tavaszt teljesített a sárga-kékeknél, így több klub is érdeklődött utána. Információnk szerint a magyar NB I-ből is voltak megkeresései, valamint a DAC is szerződést ajánlott a belga futballistának.

A belga szélső végül a távozás mellett döntött és a belga élvonal legutóbbi szezonjának sereghajtójához igazolt, így az új szezont a másodosztályban kezdheti a Beerschot színeiben, ahová 2024-ig írt alá.

Verlinden tavaly szeptemberben igazolt a DAC-hoz, összesen 16 bajnokin lépett pályára a Fortuna Ligában és ezeken 1 gólt és három gólpasszt jegyzett.

A DAC jelenlegi játékoskeretében több olyan futballista is van, akinek június végével lejár a szerződése, így biztosan lesz még távozó a klubnál. Érkezőkről még nem tett bejelentést a klub, a háttérben már folynak az egyeztetések az érkezőkről és az új edző személyéről is.

Forrás: szurkolo.sk