Felvidék

Nagy visszatérőkkel kezdődött meg a felkészülés Dunaszerdahelyen


Több mint két hét pihenő után megkezdte a felkészülést az új idényre a DAC

fotó: DAC 1904 / facebook

Több mint két hét pihenő után megkezdte a felkészülést az új idényre a DAC. A csallóközi sárga-kékek foghíjas kerettel kezdték a nyári felkészülést, ugyanis többen távoztak, valamint több játékos is a válogatottban szerepel. A DAC két magyar játékosa Kalmár Zsolt és Szendrei Ákos is edzésbe állt.

Tizenhat szabadnap után véget ért a nyári szünet a sárga-kékek számára. A nyári felkészülés első napján 17 játékos jelentkezett a MOL Akadémián, számol be róla a DAC hivatalos médiafelületén. Jó hír, hogy az új idényre való felkészülést a DAC két magyar játékosa, Kalmár Zsolt és Szendrei Ákos is megkezdhette, akik súlyos sérülésből épültek fel, és remélhetőleg újra jó formába lendülnek a szezon kezdetéig.

Az együttes tagjai egyéni edzésterveket kaptak a szabadnapokra, amelyek elvégzését az edzők folyamatosan ellenőrizték.

A felkészülés első két napja a belépő mérések jegyében telik. A két csoportba osztott játékosok orvosi és erőnléti teszteken esnek át. Az egyik csoport Győrbe utazott, ahol kihasználta az ETO FC által nyújtott kiváló körülményeket, a másik pedig az akadémiánkon tesztelt. Kedden ugyanez a forgatókönyv vár rájuk, csak a csoportok kicserélődnek. Az első csoportos edzésen szerdán, az akadémián vesz részt a csapat, számol be róla a DAC hivatalos honlapja.

Pihenéssel töltöttem ezt a rövid időt. A családdal és a párommal voltam. Úgy érzem, hogy minden játékosnak szüksége volt erre a pihenésre, még ha csak rövid ideig tartott is.

Úgy érzem, hogy kellően fel tudtam töltődni ez alatt a rövid idő alatt is. Nagy célokkal jöttem vissza. Úgy érzem, mindenki azon van, hogy az előző szezont – ami sajnos nem úgy sikerült, ahogy szerettük volna – nagyon kijavítsa” – mondta a csapat nevében Balogh Norbert.

A sárga-kékek öt magyar játékosa Szendrei Ákos, Szánthó Regő, Kalmár Zsolt, Hahn János és Balogh Norbert is ott volt az első edzésnapon,
míg a csallóközi tehetségek közül Bögi Ferenc és a kapus Horváth Attila is a csapattal kezdhette a felkészülést. Nem lehetetett ott sérülés miatt a csapat első edzésnapján a horvát Andrija Balić, valamint Alex Pinto. Válogatottsági kötelezettség miatt pedig hét játékos hiányzott, nevezetesen Veszelinov Dániel, Cesar Blackman, Eric Davis, Nikola Krstović, Andrej Ciganiks, Sebastian Nebyla és Sainey Njie.

A DAC első edzésnapján részt vettek: 
Ricardo, Horváth - Brunetti, Muhamedbegovic, Szendrei, Bögi, Szánthó, Moumou, Balogh, Hahn, Andrezinho, Dimun, Veselovský, Andzouana, Kalmár, Kružliak, Rymarenko

A sárga-kékek játékosaira az első edzőmeccs a MOL Akadémián a Garamszentkereszt ellen vár, méghozzá szombat délelőtt, jövő hét szerdán pedig a nagy rivális Slovan ellen is megmérkőznek a dunaszerdahelyiek, szintén a MOL Akadémián.

forrás: szurkolo.sk