Felvidék

Balhé és könnygáz is volt, de a szlovák rendőrök is résen voltak a Fradi-Slovan meccs alatt


Már a Fradi-Slovan BL-selejtező előtt is feszült volt a hangulat, aztán a stadion környékén, majd az arénában sem változott a helyzet

Előbb a Slovan-drukkerekre váró hazaiak csaptak össze a rendőrökkel, majd a Slovan hívei akartak a szomszéd szektorba áttörni. Volt dobálás, rakétázás és pirotechnika is.

A mérkőzés előtt már volt egy kis összetűzés, a rendőrségnél a könnygáz is előkerült, amikor befutottak a szlovák drukkerek buszai, Wisla Krakkó és Ruch Chorzów ultrái is csatlakoztak a pozsonyi drukkerekhez – írja a Blikk.

Kedden este, az edzés után a pozsonyi együttest szállító buszt három rendőrautó kísérte a szálláshely felé, amikor a Népligetnél, a trolibuszmegállónál kővel megdobták a járművet. A busz ablaka kétrétegű, az egyik masszív, golyóálló anyagból készült, így csak a külső réteg roncsolódott, a Slovan labdarúgói, edzői közül senki sem sérült meg. Az elkövetőt szerda hajnalra azonosították és elfogták, beismerte tettét, és azt mondta, hogy megbánta azt.

Nagyobb rendbontásra azonban nem került sor, ez pedig részben annak is köszönhető, hogy a magyar rendőrök a szlovák kollégáikkal összefogva résen voltak és időben közbeléptek, amikor kellett.

A szlovák rendőrség a közösségi oldalán fotókat is megosztott a közös bevetésről, megköszönve az együttműködést a magyar kollégáiknak.

Forrás: paraméter.sk