Felvidék

Veszelinov pontot mentett Zsolnán


Adrián Guľa döntetlennel tért vissza korábbi sikereinek helyszínére

Eseménydús meccsen 1:1-es döntetlent játszott a DAC Zsolnán a labdarúgó Fortuna Liga 2. fordulójában. A hazaiaknak tizenöt, a dunaszerdahelyieknek tizennyolc lövésük volt, de végül csak két gólt láttak a nézők.

A DAC-nak hagyományosan jól megy a zsolnaiak ellen, az elmúlt húsz egymás elleni meccsen csak egy zsolnai győzelem született.

A meccs egészen különleges volt Adrián Guľa, a DAC vezetőedzője számára, aki 2013 és 2018 között öt éven át irányította a zsolnaiakat, és ma is második otthonának tartja Zsolnát.

Jól kezdett a DAC, a zsolnai kapusnak már a 3. percben védenie kellett Veselovský lövését, aztán pedig egy szöglet után Kružliak fejelt fölé. Nem sokat kellett várni az első zsolnai helyzetre sem, Jibril azonban az ötös sarkából nem tudta a kapuba kotorni a labdát. A 9. percben megint a DAC járt köel a gólhoz, Moumou fejese a felső lécen landolt, nem sokkal később pedig egy gyors támadás végén Krstovic lövését ütötte szögletre Belko. A zsolnaiak kapusa nem unatkozott, alig néhány másodperc elteltével Veselovský lőtt ismét.

Kicsit vadnyugati foci volt, a középpályán csak átrohantak a csapatok, és a 13. percben végül egy villámgyors akció során Kaprálik futott el a szélen, hátratette a labdát Myslovičnak, aki megnézte a felső sarkot, és a kapufáról levágódó bombagólt lőtt – 1:0.

A 20. percben Bari került be ügyesen a tizenhatosban, és adott laposan középre Myslovičnak, a zsolnai kapitány lövésébe azonban beleléptek a védők. Galčík közvetlenül szögletből próbálta meglepni Veszelinovot, de a DAC kapusa kiöklözte a labdát. A 38. percben közvetett szabadrúgáshoz jutott a DAC a tizenhatoson belülről, de a zsolnai védőfal tisztázni tudott. Az első félidő rendes játékidejének utolsó percében Nebyla lőtt közelről, Belko lábbal kiszedte a labdát a kapuból, de hogy nem volt-e a labda már a gólvonal mögött, azt a visszajátszás alapján is nehéz volt megmondani.

Adrián Guľa 61 percnyi játék után cserélt először, lehozta Andzouanát és Moumou-t, helyettük a napokban bejelentett új játékos, Ammar Ramadan, illetve Rymarenko állt be. Krstovic továbbra is aktívan játszott, a 64. percben ismét az ő lövését védte Belko, négy perccel később pedig Veselovský próbálkozását ütötte szögletre. A 74. percben azonban Myslovič majdnem beakasztott egy újabb gólt, szépen fordult kapura, de a labda ezúttal elzúgott a felső léc felett.

A 77. percben egyenlített a DAC, a bombaformában lévő Krstovic Veselovský beadása után ollózva lőtt a hálóba – 1:1. A montenegrói csatárnak négy nap leforgása alatt ez volt a második ollózós gólja, a Feröer-szigeteken is lőtt egy hasonlót az Európa-konferencialiga selejtezőjében.

És ha a DAC egyszer lendületbe jön, akkor nehéz megállítani: Nicolaescu távoli lövése a felső lécről a földre vágódott, majd egy szöglet után Muhamedbegovic találta el fejjel a felső kapufát. A feszültség fokozódott, a 88. percben a hazai Samuel Gidi talpalásért piros lapot kapott.

Már a ráadás percei teltek, amikor egy gyors zsolnai akció végén Iľko fordult volna kapura, de Brunetti elkaszálta, Ivan Kružliak habozás nélkül a tizenegyespontra mutatott. A tizenegyest Kopas végezte el, de Veszelinov Dániel kivédte a lövést!

Így maradt a döntetlen, a zsolnaiaknak két meccs után kettő, a DAC-nak négy pontja van.

Žilina – DAC 1:1 (1:0)
Góllövők: Myslovič (13.), ill. Krstovic (77.).
Sárga lap: Kopas, ill. Ciganiks, Krstovic, Veszelinov.
Piros lap: Gidi (88., Žilina).
Játékvezető: Kružliak, 2158 néző.

ZSOLNA:
Belko – Rusnák, Leitner, Stojcsevszki, Bari – Myslovič, Kopas, Gidi – Galčík (49. Iľko), Jibril (71. Ďuriš), Kaprálik (71. Addo).

DAC:
Veszelinov – Ciganiks (72. Brunetti), Muhamedbegovic, Kružliak, Pinto – Veselovský (83. Dimun), Káčer, Nebyla (72. Nicolaescu) – Andzouana (61. Ramadan), Krstovic, Moumou (61. Rymarenko).

Forrás: Bumm.sk