Felvidék

Sikeres szezonzáró Királyhelmecen


Dobogós helyezéssel büszkélkedhet a királyhelmeci TJ Slavoj sportegyesület asztalitenisz-szakosztálya

A sok rutinos ellenfél között fiatalnak számító királyhelmeci csapat ezzel bebizonyította, a sportág néhány évvel ezelőtti újjáélesztése jó ötlet volt.

A tőketerebesi járási liga 5. osztályában szereplő királyhelmeci alakulat első idénye a 2018/2019-es volt, akkor az utolsó, 7. helyen végeztek. A következőben már két helyet javítva ötödikek lettek. A 2020/2021-es szezon a Covid-járvány miatt elmaradt, a mostani viszont a vártnál jobban sikerült. A rajt előtti elvárás az 5. hely megszerzése volt a 7 fős mezőnyben; nyolc győzelem és négy vereség után a királyhelmeci legénység végül is a dobogó 3. helyét foglalhatta el.

„A bajnokság első hat mérkőzését követően éreztük úgy, hogy lehet keresnivalónk a legjobbak között. Mérkőzésről mérkőzésre javult a játékunk, így bizakodhattunk. A vécseiek (Vojčice) elleni összecsapás volt a sorsdöntő, amikor is már csak három forduló volt hátra. Nem a legerősebb felállásban utaztunk el, de így is sikerült őket otthonukban 11:7-re legyőznünk. Úgy vélem, megérdemelten kerültünk a dobogó alsó fokára” – nyilatkozta Sipos Roland szakosztályvezető.

A szezonzárás után nem sokáig pihentek a királyhelmeci játékosok – néhány nappal később szezonzáró tornát rendeztek a Buzánszky Jenő Sportarénában. „A résztvevők a tőketerebesi járási bajnokság 5. ligás csapataiból kerültek ki, két-két játékos képviselte az egyesületeket, azaz 14-en álltak a zöld asztal mögé. Szerencsét próbálhattak még a gyerekek (16 éves korig) és a felnőttek is, mindkét kategóriába tízen jelentkeztek. Amennyiben lesz bennük kitartás és egyfajta vonzódás az asztalitenisz iránt, akár a nagy csapatba való bekerülésre is van esélyük. Igyekszünk minél több eseményen szerepeltetni őket tehetségük kibontakoztatása érdekében” – tájékoztatott Sipos Roland.

A júniusi sporteseményen korosztályok szerint három kategóriában, egyéni versenyeken mérettettek meg a bodrogközi amatőr és regisztrált játékosok. Az első kategóriában induló gyerekek közül Zdibák Kristóf, Balogh Márk és Veres Zsófia állhattak fel a dobogóra. A második kategóriában amatőr felnőttek indultak, közülük Csomós Márton, Hornyák Márton és Turinsky Stanislav bizonyultak a legjobbaknak. A harmadik kategóriában a tőketerebesi járási liga 5. osztályában szereplő regisztrált sportolók versenyeztek – a perbenyiki, a szomotori, az alsómihályi, a bodrogszerdahelyi, a garanyi és a vécsei csapatokból hívtunk meg sportolókat az eseményre. Ebben a kategóriában a garanyi játékosok – Bobík Peter és Juroš Jakub – brillíroztak, ők nyerték a bajnokságot is. A 3. kategóriában indulók eredményei a következőképpen alakultak. Döntő: Bobík Peter/Juroš Jakub 3:2, bronzmecs: Lázár Ján/Svec Rastislav 2:3, arany: Bobík Peter, ezüst: Juroš Jakub, bronz: Svec Rastislav (11 éves szlovákiai országos korosztályos bajnok).

A szakosztályvezető a jövőt illetően elmondta, 2-3 játékossal erősíteni szeretnének, de az is lehet, hogy 1-2 játékosuk máshova igazol majd. A következő szezonra való felkészülés a napokban (július 25-én) kezdődik, heti két edzéssel. Az októberi szezonnyitó előtt, szeptemberben, élesben is szeretnék magukat kipróbálni. Sipos azt is közölte, hogy a nyár folyamán egy „B” csapatot is szeretne létrehozni 6-7 játékossal, mivel egyre több a jelentkező. Az „A” csapattal szeretne egy osztállyal feljebb lépni, a „B” csapatban pedig a fiatalok juthatnának szerephez. „Optimista vagyok az új idény előtt, mert látom a fiúkban az elszántságot. Remélem, motivációnkat nem gátolják meg váratlan események. Amennyiben ez így lesz, nagy eséllyel ismét sikeresek lehetünk” – vélekedett Sipos.

Forrás: Bumm.sk