Felvidék

Kiesett a Hornyák-legénység


Hazai döntetlen után búcsúzott a Puskás Akadémia

fotó: pfla.hu

A Puskás Akadémia hazai pályán gól nélküli döntetlent játszott a portugál Vitória SC-vel, így előbbi búcsúzott, utóbbi pedig 3-0-s összesítéssel jutott tovább a labdarúgó Konferencia-liga selejtezőjének második fordulójából.

A felcsúti együttes a csütörtöki visszavágón két fontos játékosát, Nagy Zsoltot és Szolnoki Rolandot is elveszítette sérülés miatt.
A Puskás Akadémia vasárnap a címvédő Ferencváros otthonában kezd az OTP Bank Ligában.

Az első mérkőzésen háromgólos hátrányba kerülő Puskás Akadémia egyáltalán nem hite hagyottan lépett pályára, kemény csatára késztette a portugál együttest, ugyanakkor az első félidőben két fontos játékosát is elveszítette. Szerencsétlen sérülés miatt a játékrész elején a júniusban a németek és az angolok elleni Nemzetek Ligája-mérkőzéseken eredményes Nagy Zsoltot, a szünet előtt pedig Szolnoki Rolandot kellett lecserélni.

A fordulást követően sem változott a játék képe, a felcsútiak igyekeztek ugyan, ám a vendégek összességében könnyedén hárították el próbálkozásaikat. Hornyák Zsolt, a Puskás Akadémia vezetőedzője fél órával a vége előtt hármas cserével próbált utoljára beleszólni a párharcba, azonban ez sem kavarta fel az állóvizet, nem született gól a találkozón.

A küzdőszellemet dicsérte a Guimaraes elleni mérkőzés utáni sajtótájékoztatón a köbölkuti Hornyák Zsolt.

A sajtótájékozatón Hornyák kitért Nagy Zsolt és Szolnoki Roland sajnálatos sérülésére, és azt is elárulta: ha kilép a teremből, már a Ferencváros elleni rangadón fog gondolkodni.