Felvidék

Egy arany és két ezüst a negyedik napon


Továbbra is tarolnak a magyarok Besztercebányán

Az úszók 200 méter hát döntőjében Kováts Alex aranyérmet szerzett
fotó: origo.hu

Egy arany- és két ezüstérmet szerzett a magyar küldöttség Besztercebányán, a XVI. Nyári Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál (EYOF) negyedik versenynapján.

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) csütörtöki tájékoztatása szerint az úszók 200 méter hát döntőjében a fiúk közül Kováts Alex csapott először célba.
    
A cselgáncsozó leányok -63 kilós súlycsoportjában Kelemen Adél a döntőben maradt alul izraeli ellenfelével szemben, így nyert ezüstérmet. A dobogó második fokára állhatott a rúdugró Mészáros Emma is.
    
Szerdán ezüstérmes lett az úszók 200 méter vegyes döntőjében Kováts Alex. Harmadik helyen végzett a cselgáncsozók 52 kilogrammos súlycsoportjában Mamira Luca, a gerelyhajító Illyés Gréta és az úszó Bagi Zoltán 100 méter gyorson.    Kedden a távolugró Rózsahegyi Bori, a kalapácsvető Szabadon Ármin és 100 méteren Deák Zalán győzött. Második lett 1500 méteren Szirbek Albert és Szeleczki Szabina cselgáncsozó a 44 kilogrammos súlycsoportban. Bronzérmet szerzett 200 méter pillangón az úszó Zámbó Virág, 200 méter háton Szabó Dóra, 1500 méter gyorson Kovács-Seres Hunor, valamint a gyalogló Kovács Alexandra 5000 méteren. Hétfőn az úszó Elekes Tamara 400 méter vegyesen nyert.