Felvidék

A DAC győzelemmel hangolt az FCSB ellen


Simán győztek a sárga kékek, Kalmár góllal tért vissza a Fortuna Ligába!

fotó: DAC1904.sk

Sima 3:0-s győzelmet aratott a DAC az aranyosmaróti ViOn ellen a labdarúgó Fortuna Liga 3. fordulójában. A szurkolók legnagyobb örömére a hosszú sérülés után visszatérő Kalmár Zsolt ismét játéklehetőséget kapott, és órási szabadrúgásgóllal hálálta meg a bizalmat.

Már a harmadik percben vezethetett volna a DAC, de Balogh közelről a kapu mellé perdített. Hat perccel később viszont már örülhetett a MOL Aréna közönsége, egy jobb oldalon vezetett akció végén Krstovic nem tudta jól átvenni a labdát, de hátratette Veselovskýnak, aki védhetetlenül csavart a hálóba – 1:0. Ez volt a kétszázadik DAC-gól a MOL Arénában. A félidő derekán volt egy jó lehetősége Szánthónak is, de az aranyosmarótiak kapusa szögletre ütötte a labdát. Pár perccel a szünet előtt a vendégek is elkönyvelhettek két kapura tartó lövést, Mondek és Sloboda kísérletei azonban nem lepték meg Veszelinovot.

Az 54. percben Krstovic adott jó passzt a tizenhatosba befutó Blackmannak, de a panamai játékos ziccerét kivédte a ViOn kapusa. Jó félórával a lefújás előtt csereként pályára lépett Kalmár Zsolt, aki hosszú sérülése után kezd újra játéklehetőséget kapni, már a csütörtöki EKL-selejtezőn is játszott. Azt már a pályáról nézte, ahogy Balogh jól kapura fordul, de aztán a felső léc fölé bombáz. S ha valaki esetleg kételkedett volna benne, hogy Nikola Krstovic képes-e folytatni a „minden meccsre (legalább) egy gól“ sorozatát, a 74. percben minden kétségét eloszlatták: a montenegrói csatár ezúttal is betalált, ezúttal 18 méterről, futtából – 2:0. Az utolsó negyedórában bemutatkozott DAC-mezben Ammar Ramadan is, aki korábban Nagyszombatban szerepelt, de a Ferencváros játékosaként érkezett Dunaszerdahelyre. A 80. percben 17 méterről szabadrúgást végezhetett el a DAC. „Zsolti, Zsolti!“ - skandálta a közönség, a labda mögé pedig pedig természetesen nem állhatott más, csak Kalmár. A DAC kapitánya pedig jött, látott, és óriási gólt rúgott – 3:0. Kalmár közel állt egy újabb gólhoz is, a 84. percben egy lágy íveléssel próbálta meglepni a ViOn kapusát, de átemelte a kaput is.

A DAC a sima győzelem után jó hangulatban várhatja a szerdai hazai Európa-konferencialiga-selejtezőt a román FCSB ellen.

DAC – Zlaté Moravce 3:0 (1:0)
Góllövők: Veselovský (9.), Krstovic (74.), Kalmár (80.).
Sárga lap: Krstovic, Moumou, Kalmár, ill. Pintér, Niarchosz, Múdry.
Játékvezető: Glova, 4243 néző.

DAC: Veszelinov – Blackman, Riszvanisz, Brunetti, Ciganiks – Balogh (68. Nicolaescu), Káčer (77. Nebyla), Dimun – Szánthó (59. Kalmár), Krstovic (77. Moumou), Veselovský (77. Ramadan).

ZLATÉ MORAVCE:
Lukáč – Almeida, Bednár, Suvalija, Balan – Pintér (46. Kiziridisz) – Mondek, Múdry, Sloboda (59. Brenkus), Pinte (46. Duga) – Niarchosz (70. Vestenický).

Forrás: bumm.sk