Felvidék

Bizakodnak a nagykaposi horgászok


Jól teljesített a Maros Mix Tubertini csapata az országos úszós sporthorgászbajnokság 2. fordulójában

A nagykaposi horgászcsapat 

Egy lépéssel közelebb került a kitűzött célhoz a nagykaposi Maros Mix Tubertini csapata az országos úszós sporthorgászbajnokság 2. fordulóját követően, amelyet a Pöstyén melletti Sĺňava-víztározón rendeztek.

 

A 2. ligás Ung-vidékiek az 1. fordulóban, Zólyomban a 6. helyet szerezték meg a 11 csapatos mezőnyben, ám a még továbbjutást jelentő 3. helyezettől ez nem jelentett nagy lemaradást. A feladat tehát adott volt, minél közelebb kerülni a még továbbjutást érő helyhez. Ezt pedig a Fleischer Bertalan, Petőcz Károly, Péczeli János Róbert és Timko Péter alkotta négyesnek sikerült is elérnie a kétnapos viadalon, s ez kellő reménységgel töltheti el a nagykaposiakat a szeptemberi záróforduló előtt, amelynek a Ružín-víztározó ad majd helyet.

„Már az első napon jól kezdtünk és ez reményt és önbizalmat adott a fiúknak a jó folytatáshoz, ugyanis a 3. helyet csíptük el. A második napon kis szerencsével megismételhettük volna ezt a teljesítményt, de az 5. hely megszerzése sem nevezhető rossznak. Elsősorban Fleischer Bertalan és a fiatal Timko Péter teljesítményét emelem ki, akik mind a két versenynap folyamán jól szerepeltek, s ez a csapat többi tagjára is pozitívan hatott. Az összesítésben elért 4. hely mindenképp biztató kell, hogy legyen a továbbjutásért vívott harcunkban” – számolt be az Új Szónak az eseményről Vernárszki Gyula, a csapat vezetője.

A nagykaposiak mindössze 13 ponttal vannak lemaradva a 3. helyen tanyázó nagyszombatiaktól. A tét tehát nem lesz kicsi, hiszen két év után újra az elit tagja lehet a nagykaposi alakulat.

Ezzel a versennyel egy időben zaj-lott a női liga 2. fordulója is. A város színeit képviselő Petőcz Szandra negyedikként zárt a hétfős mezőnyben, mindössze két ponttal lemaradva a dobogó alsó fokáról.

forrás: ujszó.com