Felvidék

Csak az első hellyel lenne elégedett!


A DAC labdarúgócsapatának első januári edzése előtt Szánthó Regő megosztotta gondolatait a felkészülési időszakról és a közelgő tavaszi szezonról

A DAC csütörtökön, hazai környezetben kezdte meg a felkészülést a tavaszi szezonra, amely során először hazai pályán vár a csapatra két mérkőzés (Soroksár, MTK), majd január 28-án a horvátországi Umagban tölt el 10 napot a sárga-kék együttes. Az összpontosítás során előbb az ukrán élvonalbeli Rukh Lviv, majd két szlovén csapat, a Celje és a Koper ellen mérkőznek meg a sárga-kékek. Utóbbi meccs egyben már főpróba is lesz a Slovan elleni bajnokira.

Szánthó Regő, a DAC Ferencvárostól kölcsönvett szélsője már nagyon várja a mérkőzéseket, úgy véli, elég volt a pihenőből.

„Majd a meccsek eldöntik, milyen formában vagyok, az edzések alapján ezt nem lehet leszűrni. Ahogy elkezdődött a szabadságom, lebetegedtem, de az egyéni felkészülést én is végigcsináltam, tehát a kellő alapom megvan. Az első bajnoki a Slovan ellen sorsdöntő lesz, abban bízom, hogy megnyerjük és aztán jó szezont futunk” – mondta Szánthó, aki leszögezte: Guľa és az új stáb érkezése óta rengeteget fejlődött a csapategység, és a csapat képes arra, hogy az őszinél is jobb teljesítményt nyújtson tavasszal.

A 22 éves magyar játékosnak a nyáron lejár a dunaszerdahelyi kölcsönszerződése. A jövőjéről még nem tudott semmi konkrétumot mondani, de a címeres mezt nagyon szeretné magára húzni a jövőben.

Arra a kérdésre, hogy mivel lenne elégedett a szezon végén, Szánthó a rá jellemző tömörséggel felelt:  „Az első hellyelˮ.

Forrás: ujszo.com