Felvidék

Év Sportolója Gála felvidéki közreműködéssel


Farkas Henrietta 11-szeres paralimpiai bajnok, 17-szeres világbajnok alpesi síelő is jelen volt a Magyar Állami Operaházban

Papp Bianka úszó, az év fogyatékos női sportolója (k) és a díjátadó Szabó László, a gála kreatív producere, a Magyar Paralimpiai Bizottság és a Magyar Sakk Szövetség elnöke (k), valamint Farkas Henrietta felvidéki para-alpesisíző (j) az M4 Sport - Év sportolója gálán
fotó: MTI/Illyés Tibor

    
A fogyatékos sportolók versengésében a férfiaknál Kiss Péter Pál parakajakozó, a nőknél pedig Papp Bianka úszó nyert. A csapatok versenyében a női kerekesszékes vívóválogatott lett az első. A díjátadók közt ott volt a nemrégigiben visszavonult Farkas Henrietta 11-szeres paralimpiai bajnok, 17-szeres világbajnok alpesi síelő is.

A felvidéki sportoló a gálát megelőzően a Nemzeti Sporthíradónak azt mondta, nagyon megtisztelő, hogy az esemény díszvendége lehet. Beszélt arról, hogy karácsony előtt bejelentette visszavonulást, így most el tudta fogadni a meghívást, amire korábban nem volt módja. A felvidéki magyar látássérült sportoló elárulta, nem volt egyszerű meghoznia a visszavonulásról szóló döntést.
    
"A síelésnek éltem az elmúlt majdnem húsz évben, szívvel-lélekkel csináltam, nagyon élveztem az egészet, de volt bennem egy érzés, hogy tovább kellene lépnem, a testemen is éreztem, hogy jobban elfárad a felkészülés és a sok utazás során, és sok operációm is volt" - fogalmazott.