Felvidék

Ausztriában is remekeltek a csallóközi jegesmedvék


Januárban nagyüzem van a jegesúszóknál, egymást követik a nemzetközi megmérettetések, rangos világversenyek

Szombaton Ausztriában álltak csatasorba a két dunaszerdahelyi alakulat, a Sportfanatic és a TopRun tagjai.

Az Altenwörthben megrendezett osztrák bajnokságon jó szokásukhoz híven remekeltek, öt elsőséggel, további érmekkel kerültek a figyelem fókuszába a Jegesmedve-kupán (IceBearTrophy). A Duna holtágában egyébként tavaszias időben hét ország 110 extrém úszója versenyzett a 25 és 1000 méter közti távokon.

Ami a győzteseket illeti, Pék Dezső (Sportfanatic) korosztályában két versenyszámban is az élen végzett, klubtársa, Plavec Péter egy arany- és egy ezüstéremmel gyarapította gyűjteményét. A TopRun alakulatának legeredményesebb tagja Nyáry Richárd volt, de a 4x25 méteres váltóban is a TopRun kvartettje diadalmaskodott. Ugyancsak dobogóra került még Mogyorósi Patrícia és Gálffy Tibor (mindkettő TopRun), valamint Pék Endre (Sportfanatic).

A folytatásban az extrém úszók két világszervezete rendez vb-t, az egyiket Franciaországban, a másikat pedig Szlovéniában.

Az ausztriai viadalt követően a dunaszerdahelyi TopRun Nyáry Richárd, Tősér Sándor, Gálffy Tibor, Tarics László és Mogyorósi Patrícia alkotta négyesfogata már el is utazott Franciaországba, ahol Samoens lesz a jegesúszók világversenyének házigazdája.

Csallóközi győztesek

250 méter: 1. Plavec Péter (Sportfanatic)
250 méter: 1. Pék Dezső (Sportfanatic)
500 méter: 1. Pék Dezső (Sportfanatic)
1000 méter: 1. Nyáry Richárd (TopRun)
4x25 méter váltó: 1. TopRun

Ezüstérmesek:

1000 méter: 2. Plavec Péter (Sportfanatic)
500 méter: 2. Pék Endre (Sportfanatic)
50 méteres mellúszás :2. Gálffy Tibor (TopRun)
50 méteres gyorsúszás: 2. Mogyorósi Patrícia (TopRun)

forrás: parameter.sk