Felvidék

Újabb alapember kontraktusát hosszabbította meg a DAC


További két évvel hosszabbított a dunaszerdahelyiek brazil védője

A Fortuna Liga őszi idényének ezüstérmese ezúttal a védelem közepén bevethető brazil Mateus Brunettivel hosszabbított.

A tavaszi idényben a bajnoki címért is harcba szálló sárga-kékek az Adrian Guľa edzette gárda egyik kulcsemberével hosszabbítottak, jelentette be a csallóközi együttes hivatalos közleményében. A DAC ugyanis újabb két évvel hosszabbította meg a brazil középső védő Mateus Brunetti az idei szezon végén lejáró szerződését.

A brazil bekk ezzel 2025 nyaráig kötelezte el magát a csallóközi együtteshez.

A 23 esztendős brazil futballista 2021 januárja óta tartozik a DAC kötelékébe, és a Csallóközbe igazolásakor először másfél évre írt alá a sárga-kékekhez. Brunetti immáron második ízben hosszabbított a dunaszerdahelyi gárdával, mivel a DAC tavaly júliusban érvényesítette opcióját és az idei szezon végéig hosszabbítottak a felek. A védelem közepén bevethető futballista és a vezetőség sikeres tárgyalások után az együttműködés folytatása mellett döntött és további két évvel toldották meg a szerződést.

A brazil játékos eddig minden sorozatot tekintve 41 mérkőzésen húzhatta magára a DAC szerelését és  egy gólt szerzett. A jelenleg is futó bajnoki idényben 14 bajnoki mérkőzésen lépett pályára a Fortuna Ligában.

“Nagyon boldog vagyok, amiért egyezségre jutottunk a klubbal a szerződés-hosszabbítást illetően. Erre én és a DAC is hajlottunk. A klubnál otthon érzem magam és a tény, hogy mindegyik játékos, az egész stáb és a vezetőség is keményen dolgozik a közös célok elérésének érdekében, motivált az új kontraktus aláírásakor”
– nyilatkozta kontraktus aláírását követően Brunetti a klub hivatalos honlapjának.

Forrás: szurkolo.sk