Felvidék

Megszakadt a győzelmi sorozat


Az Olmütz szakította meg a HC DAC hatmeccses győzelmi sorozatát a MOL Ligában

Idegenbeli bajnokival folytatta szereplését a szlovák-cseh közös rendezésű női kézilabda-bajnokságban a HC DAC csapata. A dunaszerdahelyi lányok ezúttal idegenben a cseh Olmütz otthonában léptek pályára.

Sorozatban hat bajnoki győzelemmel a tarsolyában utazott a cseh Olmütz otthonába a HC DAC női kézilabdacsapata, amely a bajnokság 12. fordulójában idegenben lépett pályára.

A Debre Viktor edzette sárga-kékek nem kezdték jól a mérkőzést, a hazaiak meglepték a csallóközi gárdát: a találkozó elején négy góllal is megléptek a csehek.

A mérkőzés 10. percében már 5-1-re is vezetett az Olmütz. A sárga-kékek rengeteg hibával játszottak, és a folytatásban is a hazaiak szerezték a gólokat. A 14. percben már 8-1-es hazai vezetés szerepelt az eredményjelzőn. A vendégek nem nagyon tudtak mit kezdeni a hazaiakkal. A 22. percben 12-6-nál Debre Viktor másodjára kért időt, ami után a sárga-kékek egy jó nyolc percet produkáltak. Az első félidő hajrájában Bízikék elkezdték faragni hátrányukat, és a szünetig két gólra zárkóztak fel.

Szünetről visszatérve a sárga-kékek le is dolgozták hátrányukat, és a 34. percben kiegyenlítettek, de a vezetést nem tudták megszerezni. A cseh gárda folyamatosan előnybe került, amire ugyan volt a csallóközi együttesnek válasza, de az előny nem billent a DAC javára.
Bő negyedórával a vége előtt 20-20-as állásnál a sárga-kékek hosszú percekig nem tudtak betalálni, ami el is döntötte a találkozót, ugyanis az Olmütz sorozatban hat gólt is szerzett ezalatt a kilenc perc alatt.

A házigazdáknak ez az előny pedig elegendőnek bizonyult, végül hat góllal magabiztosan győztek koncentrált játékot nyújtva.
A DAC hatmeccses győzelmi sorozatát ezzel az Olmütz szakította meg a bajnokságban, a sárga-kék gárda szezonbeli harmadik vereségét szenvedte el a bajnokságban. Bízikék legközelebb hazai pályán a Poruba együttesét fogadják, majd két létfontosságú rangadó következik a trónkövetelő Vágsellye, valamint a címvédő Nagymihály ellen.

“Dekoncentráltan kezdtük a mérkőzést. Naggyá tettük az ellenfél kapusát a pontatlan lövésekkel, és a védekezésünk is hézagosan működött. Az első tizenöt percben mindössze négyszer találtunk a kapuba amíg az Olmütz rendre szerezte a gólokat. A huszadik perc környékén kissé begyorsultunk, faragtunk hátrányunkból, ami arra volt elegendő, hogy két gólos hátránnyal forduljunk. A második játékrészben nagyobb iramban kezdtük a játékot. A védekezésünk is összeállt, gyorsabban és eredményesebben támadtunk. Néhány perc alatt ledolgoztuk hátrányunkat, ami azonban nem tartott sokáig, a játékrész félénél újra két gólos hátrányba kerültünk. A mérkőzés utolsó negyedében sajnos már nem volt kérdés a végkimenetel” - nyilatkozta Debre Viktor vezetőedző a klub hivatalos honlapjának.

MOL Liga, 12. forduló:
DHK Zora Olmütz - HC DAC Dunaszerdahely 29-23 (14-12)

DAC gólszerzői: Erika Rajnohová 5, Bízik Réka 3, Élő Beatrix 3, Juhos Kata 3, Natália Némethová, Sári Barbara 3, Eliška Desortová 2, Costa Maia de Silva 1

forrás: szurkolo.sk