Felvidék

Döntetlennel kezdte a téli felkészülést a DAC


Első felkészülési mérkőzését játszotta a Fortuna Liga őszi ezüstérmese, a dunaszerdahelyi DAC

A csallóközi együttes első ellenfele a Ferencváros farmcsapata, a Soroksár volt a MOL Akadémián.

A dunaszerdahelyi sárga-kékek január 5-én kezdték meg a felkészülést a tavaszi idényre, bő egyhónapos pihenő után. Adrian Guľa csapata elsőként a magyar másodosztályban szereplő Soroksár ellen mérkőzött meg a dunaszerdahelyi MOL Akadémián. Mint ahogy az várható volt, felforgatott kezdővel léptek pályára a sárga-kékek a felkészülés kezdetén.

Több kulcsember is hiányzott a keretből, mint Kalmár Zsolt, Nikola Krstović vagy Miroslav Káčer. Ott volt viszont a csapatban a két téli igazolás, a görög Ioannis Niarchos, aki Aranyosmarórtól érkezett a DAC-hoz, valamint a spanyol Alex Mendez, aki szintén az élvonalbeli Nagymihálytól igazolt át Dunaszerdahelyre.

Kellemes időjárásban játszotta le első téli felkészülési mérkőzését a DAC, amely szép számú közönséget vonzott ki az akadémiára. A csapatok játékán érződött a közel egyhónapos szünet, hiszen ez volt az őszi idény után az első edzőmeccs. A házigazda sárga-kékek végig nagy mezőnyfölényben futballoztak, de az első félórában nem sikerült komoly gólszerzési lehetőséget kialakítaniuk.

Ezt követően már felpörögtek az események, és a DAC több nagy lehetőséget is kidolgozott, de az új görög támadó Niarchos, valamint Pinto sem tudta bevenni a nagy formában védő Holczer kapuját. Az első játékrészben Ramadan és Nebyla előtt is akadtak lehetőségek, de a soroksári kapu érintetlen maradt.

A kontrára berendezkedő vendégek pedig öt perccel a szünet előtt Sipos révén megszerezték a vezetést. A DAC válasza a vendégek vezető találatára szinte azonnal érkezett, Željko Gavrić bődületes nagy góllal egyenlített, ami 1-1-es döntetlent jelentett a szünetre.

Fordulást követően Adrian Guľa új játékosokat küldött a pályára. A pályára lépő játékosok között ott volt a horvát Andrija Balić is, aki közel kilenc hónap után kapott játéklehetőséget, de több fiatal tehetség is beszállt a mérkőzésbe.

A második félidőben a DAC akarata érvényesült, nagy fölényben futballoztak a sárga-kékek, de csak nem akart összejönni a győztes találat. A házigazdák pedig nagyon közel jártak a gólhoz, Szánthó a hajrában a kapufát is eltalálta, de az eredmény már nem változott.

Első felkészülési mérkőzésén tehát 1-1-es döntetlennel zárt a DAC.

A sárga-kékek legközelebb egy hét múlva a szintén magyar másodosztályban érdekelt MTK ellen lépnek pályára.

Felkészülési mérkőzés:
FC DAC 1904 Dunaszerdahely - Soroksár SC 1-1 (1-1)
MOL Akadémia, Dunaszerdahely, 400 néző, Smolák - Pozor, Štofik
Gólszerzők: 41. Gavrić ill. 40. Sipos
DAC: Ricardo (63. Veszelinov) - Pinto (46. Kachút), Kružliak (46. Csinger), Brunetti (46. Muhamedbegovic), Mendez (46. Davis) - Fazlagić (63. Dimun) - Nebyla (46. Szolgai), Veselovský (46. Csóka) - Gavrić (46. Szánthó), Niarchos (46. Leginus), Ramadan (63. Balić).

További felkészülési eredmények:

FC ViOn Aranyosmarót - FC STK 1914 Somorja 5-1 (1-0)
Győri ETO - Komáromi FC 0-0
SK Líšeň (cseh) - Zólyombrézó 0-2 (0-1)
FC Tatran Eperjes – MFK Tatran Liptószentmiklós 1-0 (1-0)
MFK Zemplén Nagymihály - MFK Dukla Besztercebánya 2-1 (1-0)
Nyíregyháza Spartacus – FC Kassa 1-1 (1-1)
Eszék (horvát) - MOL Fehérvár 1-0 (0-0)
Paksi FC – Vojvodina (szerb) 1-2 (1-2)
MFK Rózsahegy - Vágbeszterce 1-1 (1-1)
Hannover 96 – Debreceni VSC 1-2 (1-0)
Kisvárda - Stal Mielec (lengyel) 3-2 (1-2)

Forrás: szurkolo.sk