Felvidék

A felsőkirályiak 10. tornadiadala


A Tibi-kupán tizedszer diadalmaskostak a felsőkirályiak

Címvédőként gyűjtötték be a trófeát, újabb tornaelsőségükkel immár tizedszer diadalmaskodtak a felsőkirályiak a hagyományos TIBI-kupa XXI. felvonásán.

Három évet kellett várni a focibarátság jegyében Háromkirályok napján zajlott megmérettetésre, melyen a vágsellyei sportcsarnokban 12 csapat mérte össze tudását. A szomszédos Galántai járást a felsőszeliek és a pusztakürtiek csapata, az Érsekújvári járást pedig a jattóiak alakulata képviselte. A három négytagú csoportban a kollektívák előbb körmérkőzéses rendszerben küzdöttek a pontokért, majd az összes résztvevő a nyolcaddöntőben folytatta. (A jól bevált versenykiírásnak köszönhetően a három csoport első helyezettje egy lépcsőfokot kihagyva egyből a negyeddöntőbe került.)

A bő kerettel felvonuló felsőkirályiak három cseresorral nagy iramot diktáltak, a fináléig csupán a vágsellyei ifikkel remiztek, többi találkozójukat megnyerték. Az izgalmakban bővelkedő döntőben Marček találatával a vágtornóciak szereztek vezetést, de a tornaelső két rutinos futballistája kiharcolta az egyenlítő találatot. A 38 esztendős Miroslav Pilo gólpasszából a 42 éves Lalák húzott hasznot. A végjátékban egy hazaadást követően büntetőhöz jutottak a vágtornóciak, de Szabó lövésénél az ellenfél kapusa, Masár résen volt, így a rendes játékidőben nem született döntés. A mindent eldöntő tizenegyespárbaj már a második sorozat befejezése után véget ért, a VI. ligás felsőkirályiak ünnepelhettek.

„Örülök, hogy folytatódott a hagyomány. Közkedvelt újév eleji erőpróbánk a futball regionális ünnepeként kerül a krónikába. A klubvezetők tovább fűzték a baráti szálakat, a játékosok örömfocijuk során megvillantották tudásukat. Köszönettel tartozom a szervezőgárdának és Vágsellye polgármesterének, Jozef Belickýnek. Természetesen azon leszünk, hogy jövőre ismét találkozzunk” – fogalmazott elégedetten a névadó ötletgazda, Tibor Rábek.

A nézők is megtalálták számításukat. Színvonalas futballcsatákat izgultak végig, néhányan pedig értékes tomboladíjjal, többek között mosogatógéppel, tévékészülékkel távoztak a rendezvényről. A szervezők különdíjjal jutalmazták a torna legjobb kapusát, legjobb mezőnyjátékosát és a legeredményesebb góllövőjét.

forrás: ujszo.com