Felvidék

A DAC legyőzte a Kassát


Második felkészülési mérkőzését is lejátszotta a dunaszerdahelyi DAC

Szombat délelőtt a szlovák másodosztály őszi ezüstérmese, az FC Kassa látogatott a MOL Akadémiára.

A keleti sárga-kékek keretében egy régi ismerős is pályára lépett, méghozzá a DAC színeiben 32 élvonalbeli gólt szerző Erik Pačinda. A hazaiak keretében ezúttal több kulcsember is lehetőséget kapott, akik a Soroksár elleni mérkőzést még kihagyták. Visszatért a csapatkapitány, Kalmár Zsolt, valamint Nikola Krstović, Miroslav Káčer és Samuel Petráš is.

A szombati hidegben többen is kíváncsiak voltak a találkozóra.

Felkészülési mérkőzésekhez képest elég jó iramú meccs kerekedett a találkozóból. Az első igazán nagy lehetőség a kassaiak előtt adódott, de Pačinda ziccerét nagy bravúrral kivédte Petráš, majd Ramadan lábában maradt a gól a másik oldalon. A folytatásban a házigazda dunaszerdahelyiek átvették a játék irányítását és nyomás aláhelyezték Kira kapuját.

A találkozó 23. percében Krstović és Káčer összjátéka után a montenegrói gólvágó remek ütemben kapta vissza a játékszert társától, nem is hibázott.

A DAC vezető gólja után is inkább a hazaiak veszélyeztettek, a vendégek viszont magas letámadásukkal megnehezítették a dolgukat. A találkozó 31. percében ismét Krstović került helyzetbe, éles szögből a kapufát találta telibe. Az első játékrész hajrájában a montenegrói gólvadász ismét villant, Ramadan üresbe passzolt labdáját a kapunak háttal álló Csóka remek ütemben passzolta Krstović elé, aki ezúttal sem hibázott. Megszerezte csapata és önmaga második gólját is a Kassa ellen. A Fortuna Liga góllövőlistájának éllovasa tehát ott folytatta, ahol ősszel abbahagyta.

Fordulást követően Adrian Guľa nyolc játékosát is lecserélte. A második félidőben a csallóközi együttes nehezen lendült játékba. A DAC játékosai előtt kevesebb gólszerzési lehetőség adódott, de Ramadan így is növelhette volna a hazaiak előnyét. A második félidő küzdelmes játékot hozott, kevés helyzettel. A vendég Kassa a találkozó hajrájában szabadrúgásból szépített Mizerák révén.

A hajrában az eredmény már nem változott, így második felkészülési mérkőzésén megszerezte első győzelmét a DAC.

"Az első félidőben egész jó teljesítmény nyújtottunk, mondhatni kontrolláltuk a mérkőzést, csak egy-két felelőtlen hiba után tudtak helyzetbe kerülni a kassaiak. Gólokat tudtunk szerezni és helyzeteket kialakítani és szerintem a teljesítményünk az első félidőben rendben volt. A második félidőben szinte teljes sort cseréltünk és az elejét nem kaptuk el nagyon. A második félidő során nem nagyon tudtunk mit kezdeni a kassaiak magas letámadásával. A végén még volt egy pár helyzetünk, de nem tudtuk őket gólra váltani. Nem játszottunk jól a második félidőben, kevés jó egyéni teljesítményt láttunk, de ez is a felkészüléshez tartozik." - nyilatkozta a lefújás után Borbély Balázs a DAC másodedzője.

A felkészülés hátralévő részében a sárga-kékek a horvátországi Umagba utaznak szerdán, ahol három felkészülési mérkőzés vár a dunaszerdahelyi együttesre. A DAC legközelebb jövő héten szombaton az ukrán élvonalbeli Ruch Lviv ellen lép pályára.

Felkészülési mérkőzés:

DAC 1904 Dunaszerdahely – FC Kassa 2-1 (2-0)
MOL Akadémia, Dunaszerdahely, 200 néző, v.: Malárik - Hegedüs, Lauer
Gólszerzők: 23. Krstović, 38. Krstović ill. 78. Mizerák

DAC: Petráš (63. Veszelinov) - Pinto (46. Kachút), Kružliak (46. Muhamedbegovic), Brunetti (46. Csinger), Davis (46. Andzouana) - Dimun (46. Fazlagić), Káčer (46. Veselovský) - Csóka (46. Blackman), Kalmár (63. Csóka), Ramadan (63. Leginus) - Krstović (46. Niarchos). Vezetőedző: Adrian Guľa.

Kassa: Kira (46. Valach) - Jakubko (63. Jonec), Krivák, Šindelár (71. Veselý) - Turčák (46. Gáll), Jakúbek (63. Sovič), Gallovič, Mizerák - Pačinda (71. Turčák) - Sagna (46. Voleský), Lačný (46. Leiner). Vezetőedző: Anton Šoltis.

forrás: szurkolo.sk