Felvidék

Először szólalt meg az MMA-harcos a botrányról


Feljelentést készül tenni a Tipsport Boráros Gábor ügyében

Boráros Gáborra a szlovákiai MMA első csillagaként tekintenek, most viszont erős a gyanúja, hogy egy mérkőzését manipulálták. Ha bebizonyosodik, hogy részt vett ilyesmiben, az véget vethet a karrierjének – írta múlt héten a lap, most pedig arról tájékoztattak, hogy előrelépés történt az ügyben.

Mint ismert, február végén Boráros Gábor technikai KO-val nyert az izraeli Kiril Medvedovsky ellen a Végh Attila nevéhez köthető Fabriq MMA szervezet második tornáján a nyitrai városi sportcsarnokban. A mérkőzés folyamata többek szerint ellentmondásos volt, és arra enged következtetni, hogy manipulálták az eredményt.

„Létezik gyanú, hogy befolyásolták a mérkőzést. A megállapításainkra alapozva megtesszük a lépéseket, amelyeket a szerencsejátékokra vonatkozó törvény előír. Elkészítjük az alapokat a büntetőfeljelentéshez és a szlovák MMA szövetség tájékoztatásához” – idézi a šport.sk az iDnes.cz alapján a Tipsport állásfoglalását.

„Számunkra adekvát lépésnek tűnik Boráros Gábor visszahívása” – reagált a Tipsport Boráros anyaszervezetének a lépésre.

Az üggyel kapcsolatban először szólalt meg Boráros Gábor, aki az Instagramon reagált az őt ért vádakra.

„Why? Normálisak vagytok?” – kezdi a bejegyzését, majd leszögezi, az egyik legnehezebb dolog a sok rosszakaró elviselése. „Nem számít, mi történik a ketrecben vagy azon kívül, mindig megpróbálnak besározni engem. Hatalmas hülyeségeket találnak ki” – folytatta.

Boráros azt írja az utolsó mérkőzéséről, hogy eredetileg a harmadik menetben akarta befejezni, hogy minél többet harcolhasson és gyakorolhasson. „Sajnos az ellenfél a második menetben úgy megsérült, hogy nem tudott felállni. A győzelmet az ellenfél sérülése miatt hirdették ki és most azt akarják mondani, hogy manipulált mérkőzés volt? Ha nem sérült volna meg, akkor folytattam volna a küzdelmet, ugyanis az volt a célom, hogy a legtöbbet kihozzam a meccsből” – írta.

forrás: parameter.sk